Avontuur op de slee in Graubünden #toerisme #zwitserland #winter

 

Grisons

 

Met de slee in de sneeuw in plaats van op de ski’s, je moet het eens beleven om te weten hoe plezant het is. In Graubünden is rijden met de slee bijzonder populair en met meer dan vijftig officiële sleebanen is het Zwitserse kanton dé slee-vakantiebestemming van de Alpen.

In België kennen we sleetje rijden van uit de kindertijd, toen papa of mama ons voorttrokken over het sneeuwtapijt. In Graubünden kan dit elke winter en te midden van een indrukwekkende bergwereld. Het is een unieke ervaring om met je kinderen door het prachtige dal vanOberengadin te sleeën, van St. Moritz naar Pontresina, of tussen de wijnheuvels van het magische Heidiland.

Maar in Graubünden is sleeën veel meer dan kinderamusement, het is ook een heuse sport, voor jong en oud, voor recreanten en durvers. Wie maximaal wil genieten van het winterse berglandschap maakt een romantische rit met een arrenslee en voor echt avontuur suis je naar beneden langs een van de vijftig sleebanen.

De mooiste afdalingen. De beste sleebanen vind je in de bekende skioorden waardoor je sleeën en skiën kunt afwisselen. In Lenzerheide, Arosa, Davos Klosters, Savognin, Pontresina zijn er kilometerslange skipistes, op maat van elk type skiër, en je vindt er ook de beste sleepistes.

Muottas Muragl ligt 2453 meter hoog en je hebt er een indrukwekkend panorama op het Bernina bergmassief. Een kabelspoor voert tot bij de start van een 4 km lange rodelbaan, een afdaling met een hoogteverschil van 700 meter.

In Lenzerheide is er een rodelbaan die ook tijdens de zomer in gebruik is dankzij de rails. Met 31 bochten en een hoogteverschil van 480 meter kronkelt de rodelbaan over een lengte van ruim drie km van Pradaschier naar Churwalden. Voor kinderen is het de max ! Nog in Lenzerheide kun je vanaf Bergstation “Mittelstation Rothorn”, nabij het  Berggasthaus Scharmoin, ,  terug naar het dal sleeën. Ook de sleebanen Rinerhorn in Davos, Cuolm Sura in Llanz en de Schlittada-run in Savognin doen de adrenaline in het bloed stijgen.

Topper. De eerste verlichte rodelbaan van Zwitserland, zes km lang, loopt van Preda naar Bergün en het hoogteverschil bedraagt 400 meter. De afdaling is kindvriendelijk en dus is het een attractie voor het ganse gezin. Je kunt zoveel keer als je maar wil terug naar omhoog want in het schitterende dorp Bergün wacht de trein van de Rhätische Bahn die je terug naar de startplaats voert.

Sleeën en gastronomisch genieten

Net als bij skiën kom je ook met de slee langs berghutten en terrasjes waar je geniet van de winterzon. Op de skipistes van Arosa kun je makkelijk naar elke berghut sleeën en in Lenzerheide ga je in het bergrestaurant Pradashier aangenaam lunchen alvorens naar het dal te rodelen. Nog aantrekkelijker en vooral romantischer is sleeën bij vollemaan en onder de sterrenhemel. Het kan in Federis, regio Prättigau, op de 12 km lange baan, na dat je hebt genoten van een fantastische fondue.

Meer info over sleeën in Graubünden vind je hier:

http://nl.graubuenden.ch/sleeen-zwitserland.html

http://nl.graubuenden.ch/sleeen-zwitserland/rodelbanen.html

Het kanton Graubünden wordt met recht en reden Vakantiegebied Nr. 1 van Zwitserland genoemd. Het grandioze landschap overweldigt elke reiziger, zowel tijdens de zomer als tijdens de winter. De vakantiemogelijkheden zijn onuitputtelijk, voor actieve recreanten en voor rustzoekers, voor jong en oud en of gezinsverband, voor wie houdt van rust en stilte, van authenticiteit en cultuur, midden de Alpen-op-zijn-mooist.

 

www.graubuenden.ch

Votre commentaire

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s