150 jaar wintertoerisme in Graubünden

Graubuenden2

150 JAAR WINTERTOERISME IN GRAUBÜNDEN

 

In het Zwitserse kanton Graubünden weet men als nergens anders de reizigers te ontvangen. Dat is logisch na 150 jaar wintertoerisme, zeker in deze regio met de mooiste Alpenpracht, met een fantastische ski-infrastructuur en met ieder jaar ook tal van nieuwigheden waardoor het steeds beter en leuker wordt om de winterse vakantieplaatsen van Graubünden te ontdekken.

 

In Graubünden, de Nr. 1 vakantieregio van Zwitserland, kun je alle wintersporten optimaal beoefenen. Groot en klein en ook families met kinderen kunnen zich uitleven. Wie niet gaat skiën of snowboarden volgt de goed onderhouden wandelpaden door de sneeuw of doet aan ijsschaatsen, curling, ijsklimmen, sleeën of gaat gewoon genieten van het panoramische winterlandschap, op een terrasje in de zon. Kortom, Graubünden had het allemaal, reeds in 1934 met een beugelskilift in Davos, en is vandaag nog altijd super attractief met een geavanceerde ski-infrastructuur.

Nieuw voor het winterseizoen 2014/15

 

Paradijs voor de freestylers en andere winterlovers

Laax is één van de top skigebieden van Graubünden, familievriendelijk, met onbeperkte mogelijkheden om te skiën, snowboarden, winterwandelen, sleeën en langlaufen. Dit paradijs voor de wintersporters, dat de dorpen Laax, Flims en Falera groepeert, heeft maar liefst 235 pistekilometers, vier snowparks en de grootste halfpipe van Europa. Voeg daarbij de eerste Freestyle Indoor Base, plus een groot aanbod van winterevenementen en concerten. Dat alles betekent winterpret zonder grenzen.

Liefhebbers van freestyle reizen naar Laax want elke winter wordt de kennis en het kunnen omtrent deze wintersport verder uitgebouwd. Vorig jaar werd de slopestyle-kicker geopend en tijdens de komende winter wordt de halfpipe 40 meter langer, in totaal 200 meter. Een dergelijke halfpipe, die ook voldoet voor Olympische wedstrijden, vind je alleen in de VS.

Arosa en Lenzerheide: samen nog groter !

In de loop van vorige winter werd de Underbahn geopend, een kabelbaan die de ski arena’s van Lenzerheide en Arosa met elkaar verbindt. De winter van 2014/15 wordt de eerste volledige winter dat skiërs door deze nieuwe verbinding nog meer kilometers pistes wordt aangeboden, in totaal 225 km met 42 diverse liften en kabelbanen. De tweeling Arosa/Lenzerheide behoort tot de absolute top van de Alpijnse skigebieden. Elk type skiër vindt er zijn piste, op drie zonovergoten zijden van het dal. Goed om weten is dat het openbaar vervoer vanaf Chur, de hoofdstad van Graubünden, naar beide skistations is inbegrepen bij de skipas.

Unieke winterervaringen

De afdaling met de slee van Preda naar Bergün is één van de mooiste dingen die je kunt ervaren in de Alpen van Graubünden. De lengte van deze winterse rodelbaan bedraagt zes kilometer en je kunt die unieke afdaling ook ’s avonds beleven want het traject is helemaal verlicht. Het parcours is adembenemend en de aankomst ligt in één van de mooiste dorpen van Zwitserland, in Bergün, een pareltje van een Alpendorp. Overigens kun je in datzelfde Bergün de trein van de Rhätische Bahn nemen die je terugvoert naar de startplaats Preda om de fascinerende afdaling nog eens te beleven.

Even ongewoon en vooral hypermodern is de skilift in Tenna die volledig op zonenergie draait. Het skigebied van Tenna is er eentje voor de fijnproevers, klein maar in een adembenemende setting van alweer dat imponerende berglandschap van Graubünden ! 

Info: http://nl.graubuenden.ch/150-jaar-wintertoerisme/innovaties.html

Votre commentaire

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s