Zuiddag: één dag op stap met brussels parlementslid Khadija Zamouri (OpenVLD) #brussel #vld #openvld

brussels parlementslid Khadija Zamouri (openVLD), onderwijsspecialiste van OpenVLD

brussels parlementslid Khadija Zamouri (openVLD), onderwijsspecialiste van OpenVLD

BRUSSEL

Twee Brusselse scholieren volgden op donderdag 22 oktober Brussels parlementslid Khadija Zamouri (Open Vld) een dag lang in haar job als volksvertegenwoordiger. Hun loon staan ze af aan een jongerenproject in het Zuiden. Dit in het kader van Zuiddag.

Het initiatief gaat uit van Zuiddag, een vzw die jongeren wereldwijd stimuleert om samen aan een duurzame en rechtvaardige samenleving te werken. 16.000 Vlaamse en Brusselse scholieren gaan op Zuiddag niet naar school, maar wel uit werken. Het loon dat ze verdienen staan ze af aan een jongerenproject in het Zuiden.

Voor het vierde jaar op rij steunt Brussels parlementslid Khadija Zamouri dit initiatief. “Dit jaar staat Zuiddag in het teken van La Campesina, een 375 leden tellende cacaocoöperatie in Nicaragua, waar jongeren op een duurzame manier cacao telen om zich van een  inkomen te voorzien.”, verklaart Zamouri. “Om dit project te steunen heb ik twee Brusselse studenten aangeworven: Ranga De Decker uit Jette en Abdelhafid El Moussaoui uit St.-Jans-Molenbeek. Het doet me telkens plezier dat onze jongeren zoveel interesse tonen in politiek. Ze gaan een dag met mij mee op stap en begeleiden me in de parlementaire werkzaamheden. Wie weet zie ik één van hen ooit terug als parlementslid.”, glimlacht Zamouri.

Publicités

Répondre

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google

Vous commentez à l'aide de votre compte Google. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s