Een nieuw product bij de Abdij van Averbode. #vlaamsbrabant

SCHERPENHEUVEL-ZICHEM

abdijaverbode

De abdij van Averbode lanceert tijdens de Opendeurdag van morgen zondag 20 september een nieuw abdijproduct. Het huidige gamma van abdijbrood, kaas en bier wordt voortaan uitgebreid met peperkoek met walnoten. Volgens Eric Seghers, de econoom van de abdij, mag de lancering van de peperkoek niet verbazen. Het product bereikte in de middeleeuwen dankzij de pelgrims vanuit het oosten West-Europa. « Daarna gingen de kloosters als eersten ermee aan de slag. Kloosters beschikten immers over de basisingrediënten graan, honing en specerijen, kortom alles wat nodig was om de peperkoek te bakken. Bovendien is peperkoek van oudsher een vaste waarde in de kloosterrefters. » Dankzij de peperkoek, die weldra in de abdij zelf gebakken en warm gesneden wordt, beschikt Averbode over een nieuw artisanaal en kwalitatief product.

peperkoekaverbode

De lancering van de peperkoek met walnoten van de abdij is mogelijk dankzij een nauwe samenwerking met peperkoekproducent Vondelmolen uit Lebbeke. Het familiebedrijf heeft een traditie in peperkoek die teruggaat tot 1867 en is de belangrijkste peperkoekproducent in ons land. De peperkoek van Averbode is vanaf zondagnamiddag te koop in de abdijwinkel, en vanaf oktober ook bij Delhaize. Alle belangstellenden zijn morgen vanaf 14 tot 16.30 uur welkom op de opendeurdag in de abdij, waar zij ook kennis kunnen maken met het nieuwe bezoekerscentrum en de andere abdijproducten.

(Kerknet)

Publicités

Laisser un commentaire

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

w

Connexion à %s