Fietscircus en Pannavoetbal op Autoloze zondag. #brussel #mobiliteit

 Els Ampe, schepen van Brussel

Els Ampe, schepen van Brussel

 

Op zondag 20 september wordt Brussel voor de dertiende maal een reuze ‘voetgangerszone’. Autoloze zondag maakt van de hele stad een fiets-, wandel- en speelparadijs. Traditiegetrouw biedt de Stad Brussel heel wat activiteiten aan. U bent uitgenodigd op de officiële opening.

‘Dit jaar pakt de Stad Brussel uit met 2 nieuwe activiteiten. Toekomstige Rode-Duivels kunnen hun voetbalkunstjes tonen tijdens een Panna-toernooi en aanstormende ronderenners zijn welkom tijdens het Brussels Bike Circus.’ , verduidelijkt Brussels Schepen van Mobiliteit Els Ampe (Open Vld).

Om 11u opent Schepen Els Ampe het fietsgebeuren op het Muntplein. 

‘Op de Bike Circus kunnen deelnemers zich uitleven op vrolijke fietsen. Brussel is voor één dag niet de administratieve werkhoofdstad, maar de hoofdstad van de fiets- en wandelbelevenis.’, aldus schepen Els Ampe (Open Vld) die later op de dag misschien zelfs een potje Pannavoetbal zal spelen op het Peter Benoitplein te Neder-Over-Heembeek.

 

Het Muntplein, hartje Brussel, zal net als vorig jaar het toneel worden van een fiets-circus: het Bike Circus Brussels. Het circus bestaat uit een centraal fiets-, skate-, bmx- en stepparcours waarop jong en oud een toertje kan rijden. Heb je je eigen fiets of step niet bij? Geen nood, alles is voorhanden om het parcours uit te testen. Ook het circuit met de fameuze ‘pumptrack’ is weer aanwezig en zal de ganse dag begeleid worden door gediplomeerde instructeurs. Om het evenement nog extra uit te bouwen kan men dit jaar ook ‘slowbiken’: zo traag mogelijk een afstand van 11 meter afleggen. Tevens zullen Kenny Belaey en Sam Maschelein, twee van de beste Trial Bike Riders in de wereld, 3 demonstaties geven van hun kunsten op de tonen van Red-Bull-beats.  Een zeer spectaculaire publiekstrekker om dit evenement te vervolledigen.

 

Ook op het Peter Benoitplein te Neder-Over-Heembeek heeft een Bike Circus Brussels plaats. Hier geen ‘pumptrack’ maar een super leuk ‘gekke-fietsenparkoers’. Koning voetbal is ook present op het Peter Benoitplein. Voetbalclub BX-Brussels zal er een Pannavoet- baltoernooi organiseren. Het Pannavoetbal is een vorm van straatvoetbal op een klein veldje, 2 tegen 2. Door middel van behendige voetbaltrucs wordt getracht 3 maal te scoren. Wordt de bal door de benen van de tegenstrever gespeeld is de overwinning binnen en het spel onmiddellijk afgelopen.

Om de mensen in staat te stellen een hapje en een drankje ter plaatse te nuttigen zal een Foodtruck aanwezig zijn.

Wat: Officiële opening Autoloze zondag (Brussels Bike Circus) en het Panna-voetbaltoernooi door Brussels schepen voor Mobiliteit Els Ampe (Open Vld)Wanneer: zondag 20 september om 10u30 (Bike Circus doorlopend open van 10u tot 18u)
Locatie: Muntplein, 1000 Brussel en Peter Benoitplein, 1120 Brussel te Neder-Over-heembeek

Bijlage: rechtenvrije affiche Brussels Bike Circus

Contact: Marc Daniels, woordvoerder Kabinet Schepen Els Ampe

0490 666 297- 0475 47 87 28

Publicités

Laisser un commentaire

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

w

Connexion à %s