Bezoek van een delegatie van Halle in Murazzano #italie #halle #vlaamsbrabant

HALLE

OLVHalle

 

 

Een kopie van O.-L.-V. van Halle siert italiaans mariaheiligdom.

Een delegatie van de Broederschap van Onze-Lieve-Vrouw van Halle schonk tijdens een driedaags bezoek aan het Italiaanse Mariaheiligdom van Murazzano (Italië) een gewijde kopie van het Mariabeeld van Onze-Lieve-Vrouw van Halle. Het beeld werd zaterdag tijdens de avondviering door voorzitter Johan Vencken van de Broederschap van Onze-Lieve-Vrouw van Halle aan pastoor Don Gioncarlo geschonken. Die nam het onder hartelijk applaus dankbaar in ontvangst. Met het initiatief hoopt de broederschap de verering voor Onze-Lieve-Vrouw van Halle ook in het buitenland te bevorderen.

Volgens voorzitter Johan Vencken is Murazzano een middeleeuws bedevaartsoord. « Het heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Hal in Murazzano werd in de eerste helft de 17de eeuw gebouwd op de resten van de oudere kerk, de Sancta Maria extra muros Bucignanum. In 1630 werd de kerk toegewijd aan de Madonna di Hal, die uitgebeeld is op een olieverfschilderij op lei geïnspireerd door de Onze-Lieve-Vrouw van Halle. Opvallend detail is dat het schilderij geen zwarte madonna toont. »

Johan Vencken: « De Latijnse inscriptie van het schilderij getuigt dat het schilderij werd geschonken ter ere van de Heilige Maagd Maria door hertogin Spinola, van een gekende familie uit Genua. Ambrioso Spinola was tot 1628 voor de Spaanse koning gouverneur in Vlaanderen. Daar leerde hij de Mariaverering in Halle kennen en nam de devotie mee naar de streek van Murazzano. »

Volgens de broederschap van Halle is het de bedoeling om ook in de toekomst de banden te blijven aanhalen. In 1967 reisde er voor de 700ste verjaardag van de schenking van O.-L.-V- van Halle een delegatie uit Murazzano naar Halle. Johan Vencken nodigde de gemeenschap van Murazzano uit om in het jubeljaar 2017-2018 met een delegatie naar Halle te komen en deel te nemen aan de jubelprocessie op Pinksteren 2018.

Votre commentaire

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s