Bouw Eurostadion eindelijk beslist. Akkoord bereikt. #voetbal #brussel #ghelamco #anderlecht #rsca

BRUSSEL

BAMGHELAMCO

Deze zaterdag voormiddag had een persconferentie plaats in het stadhuis van Brussel omtrent de bouw van een nieuw stadium. Het consortium BAM-GHELAMCO werd gekozen om mee te onderhandelen.

Op 12 mei werd besloten onderhandelingen verder te voeren met GHELAMCO. Gisteren werd beslist om een erfpachtcontract te sluiten met BAM-GHELAMCO. De gemeenteraad van Brussel zal zich daaromtrent uitspreken op het einde van de maand.

In het nieuwe stadion zullen er 60000 plaatsen zijn,  11.000 parkeerplaatsen. Het stadion bevindt zich gedeeltelijk op het grondgebied van het vlaams gewest (Grimbergen, Wemmel) met hetwelke ook gepraat wordt.

Alain Courtois zei dat de bouw van een nieuwe stadion een symbool is 30 jaar na het Heyseldrama. Zowel de stad als het gewest hebben beslist risico’s te nemen om een nieuw stadion te bouwen.

Paul Gheysens van Ghelamco is de bouwinvestor. Het stadion zal volledig gebouwd worden met privé-fondsen. Enkel de parking zal door de stad Brussel worden gefinancierd.  Hij  zei ook een  energieneutraal stadium te willen bouwen  met intelligente mobiliteitoplossingen die ook zullen dienen voor grote events zoals Batibouw en het autosalon.

Roger Vanden Stock, voorzitter van Anderlecht heeft de nadruk gelegd op de internationale ambities van Anderlecht en is tevreden aan de supporters het beste stadium aan te bieden voor de 30 komende jaren.  Anderlecht zal er beginnen spelen in juli 2019

 

Nu is België met de bouw van een nieuw stadion meer en meer kandidaat voor Euro2020.

Minister-President Rudi Vervoort heeft de nadruk gelegd op de economische positieve gevolgen van de bouw van een stadium, voor de buurt van de Heysel en voor Brussel over het algemeen. De metrolijn zal verlengd worden tot het nieuwe stadion.

Minister Guy Vanhengel beklemtoonde de moeilijkheid van de onderhandelingen maar ook hun boeiend karakter. Op de internationale kaart zal volgens hem België opnieuw kunnen geplaatst worden dankzij de bouw van het nieuwe stadion.

Het budget van 4000000€ die thans  jaarlijks geinvesteerd wordt door de stad voor het Koning Boudewijnstadium (regelmatige renovaties) zal nu besteed worden aan een gebruik door de stad Brussel ten behoeve van de stad en de brusselaars.Onder meer in het kader van internationale ontmoetingen zal dit budget gebruikt worden. De stad Brussel zal een eigen ruimte hebben in het stadion om internationale investeerders en vips te huisvesten. Ook een beleid specifiek gericht op de brusselse jongeren

De inhuldiging zou plaatsvinden tussen eind 2018 en juni 2019.

 

P1070 beeld K+teks03-nederlands+shadow.

 

 

Votre commentaire

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s