Polynesische gastronomie: reizen zonder calorieën tellen

cuisinepolynésienne

Op reis gaan en onbezorgd genieten van een lekkere, lichte en gezonde keuken zonder je om calorieën te bekommeren: Tahiti en zijn eilanden zijn er de perfecte bestemming voor. Het lekkerste van de tropische natuur – vis, zeevruchten en fruit – wordt er origineel gecombineerd met plaatselijke geteelde vanille, wijn en Franse culinaire klassiekers. Het resultaat zijn copieuze schotels die bovendien een plezier voor het oog zijn.

 

Vis en zeevruchten. Carpaccio van korori (de Polynesische variant van Sint-Jacobsvrucht), gepocheerde mahi mahi, tartaar van papegaaifilet (de vis!), langoest op de grill, tonijn gemarineerd in limoensap of kokosmelk, gebakken vis in een slaatje: doen deze gerechten je al watertanden, de menukaart zal je op reis nooit ontgoochelen. Is kiezen onmogelijk, de befaamde Trilogie Polynésienne combineert vis op drie manieren: als sashimi, tartaar én poisson cru.

Fruit. Dat kokosnoten spontaan uit palmbomen vallen gebeurt niet enkel in stripverhalen. Op Tahiti en haar eilanden is het dagelijkse kost en de witte vrucht vormt vers of geroosterd een origineel aperitiefhapje. Ananas, pompelmoes, papaja, groene, rode of gele bananen, litchi’s en mango’s vormen een origineel sapje voor bij het ontbijt of in de cocktail. Gepresenteerd op een gevlochten palmblad zijn ze een lekker en gezond dessertbuffet waar je naar believen mag van smullen. Origineel is de combinatie met een bolletje ijs geparfumeerd met de nationale bloem, de zoetgeurende tiaré.

Vanille. De vulkanische eilanden zijn de perfecte voedingsbodem voor vanilleplantages. De vanilla tahitensis is met zijn unieke smaak wereldwijd gegeerd en wordt door topchefs geroemd als het zwarte goud. Vanille vind je in de Frans-Polynesische keuken behalve in desserts ook in originele combinaties zoals in saus bij visgerechten of met olijfolie op carpaccio.

Wijn. Gedijen wijnranken best op een kalkbodem, de druiven op het domein van Dominique Auroy op het atol Rangiroa worden gevoed door een koraalbodem in combinatie met mineraalrijk lagunewater. Het resultaat is onder meer – de naam lag voor de hand- de Blanc de Corail.

Répondre

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google

Vous commentez à l'aide de votre compte Google. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s