HET ZOMERT IN HET LAND VAN DE MEREN

eaud'heure

Het begin van de lente en de Paasvakantie betekenen ook in Wallonië de start van het nieuwe toeristische seizoen. In het merengebied Les Lacs de l’Eau d’Heure, op de grens tussen Namen en Henegouwen, is het weekend van 5 en 6 april het begin van een lange zomer met tal van activiteiten voor elk type vakantieganger.

 

Op slechts een paar uur rijden van de meeste Vlaamse steden ligt een merengebied met een totale oeverlengte van ruim 70 km! Rond Les Lacs de l’Eau d’Heure heeft zich een vakantie- en recreatiegebied ontwikkeld, de grootste toeristische trekpleister van Wallonië. De toeristische infrastructuur in dit natuurgebied – 5 meren van 600 ha samen, omgeven door 1200 ha bossen en weiden – is ronduit indrukwekkend. Er zijn overnachtingsmogelijkheden in vakantiewoningen en bungalows, sportaccommodaties, recreatieve voorzieningen (wandel- en fietspaden, aquacentrum, speeltuinen, stranden…), restaurants, bars, … kortom, alles wat de vakantieganger nodig heeft voor een onvergetelijk verblijf.

Voeg daarbij dat Les Lacs de l’Eau d’Heure een ideale uitvalsbasis is voor excursies in het Land van de Meren, naar de mooiste dorpen van Wallonië, naar bekende plaatsen zoals Chimay en naar schitterende verdoken hoekjes die nog nauwelijks door het toerisme zijn ontdekt.

 

De zomer van Les Lacs de l’Eau d’Heure begint dus op 5 april met een hele reeks boeiende activiteiten en evenementen. Het is Pasen en dat kan natuurlijk niet zonder een Eierenzoektocht voor de kinderen. Nog in april is er het Festival van de Wijnen met de Vlaamse Wijnen als eregast (26-27/04). Ook voor wielrenners zijn er talloze activiteiten zoals De Ronde van België (31/05) en de Cyclosportive Jean-Luc Vandenbroucke (21-22/06).

 

Golden Lakes Village, uniek vakantieconcept

Op 5 april wordt in Les Lacs de l’Eau d’Heure het vakantiedorp Golden Lakes Village ingehuldigd. Het is een initiatief van de Groep Lamy die niet alleen de bouw van het dorp heeft geregeld maar die ook instaat voor de verkoop en de verhuur van de vakantiehuizen.

Golden Lakes Village is een kwalitatief hoogstaand initiatief want bij de initiatiefnemers luidt de redenering ‘de vakantieganger moet het hier minstens even goed hebben als thuis’. Het resultaat is dat iedereen ervan droomt hier een vakantiewoning te kunnen verwerven waarvan de bouw werd gerealiseerd volgens de meest strikte milieunormen, zonder hoogbouw in een aantrekkelijke site, ingebed in een helling met schitterend uitzicht op Lac de Plate Taille.

Er staat nog meer te gebeuren op 5 april want naast de inhuldiging van het vakantiedorp wordt ook het startschot gegeven voor een hotelresidentie en een centrum voor seminaries. Dit alles maakt deel uit van een positief verhaal uit Wallonië, in het nabije Land van de Meren.

 

Voor meer informatie:
www.lacsdeleaudheure.be   (algemene informatie)
www.goldenlakesvillage.be  (aankoop vakantiewoningen)
www.ardennenvakantievillas.be (verhuur vakantiewoningen)

Votre commentaire

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s