ELS AMPE: « ELEKTRISCHE LAADPUNTEN WELKOM IN BRUSSEL »

Els Ampe, brussels parlementslid (VLD) en schepen van mobiliteit in Brussel-stad

Els Ampe, brussels parlementslid (VLD) en schepen van mobiliteit in Brussel-stad

“Meer laadpunten voor elektrische voertuigen in Brussel zijn meer dan welkom! Ook privé-initiatieven hieromtrent zullen ten volle worden ondersteund.”. Hiermee reageert Brussels schepen voor Mobiliteit en Openbare Werken, Els Ampe (Open Vld), op de vraag van Ian Robertson, directielid bij BMW, in De Tijd van 25 maart 2014.

“Net daarom heeft de Stad Brussel eind 2013 beslist om de taks op parkeerplaatsen bij bedrijven en vrije beroepen vrij te stellen, indien zij deze parkeerplaatsen uitrusten met een laadpunt voor elektrische voertuigen” voegt Els Ampe nog toe.

“Het debat omtrent elektrisch rijden wordt vandaag nog al te vaak geleid vanuit een ‘kip of het ei’-perspectief. Zijnde: rijden er vandaag weinig elektrische wagens rond omdat er te weinig oplaadpunten zijn of zijn er te weinig oplaadpunten omdat er te weinig elektrische voertuigen rondrijden?”, aldus Els Ampe.

BMW heeft gelijk wanneer zij vertellen dat elektrische wagens amper schadelijke stoffen uitstoten. Een uitbreiding van het elektrisch voertuigenpark in Brussel zou de luchtkwaliteit enkel ten goede komen. “Studies omtrent elektrisch rijden tonen ons aan dat de vraag naar dergelijke ‘elektrische tankstations’ hoog is vanuit zowel de automobielsector als bij de gebruikers van de elektrische wagens”, voegt Ampe toe.

Sinds 1 januari 2014 valt de belasting op elke parkeervoorziening (voor bezoekers of personeel) dan ook weg bij bedrijven of vrije beroepen, indien een elektrisch laadpunt wordt voorzien.

Deze beslissing van de Stad Brussel betekent zowel een mooie besparing voor ondernemers als een incentive voor het elektrisch rijden.  “De aanpassing van dit belastingreglement past in het duurzame en dynamische beleid dat de Stad Brussel voert, zowel op het vlak van mobiliteit als op het vlak van ondernemen”, voegt Els Ampe toe.

“We hopen alvast dat deze maatregel ervoor zorgt dat het aantal oplaadpunten voor elektrische voertuigen zal verhogen op korte en middellange termijn en daarenboven staan wij als stad open voor verdere initiatieven uit de privésector hieromtrent”, besluit Els Ampe.

Votre commentaire

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s