Floralia Brussels vanaf 6 april in Groot-Bijgaarden #dilbeek #vlaamsbrabant #bloemen

Chateau

Het kasteel van Groot-Bijgaarden opnieuw in volle bloei

De lente zal ook dit jaar opnieuw ingezet worden met Floralia Brussels, het bloemenfestijn dat voor de 13de keer op rij de deuren opent. Het park van 14 ha, ontworpen door de architect Louis Fuchs aan het einde van de 19e eeuw, trekt elk jaar zowel Belgische- als buitenlandse bloemenliefhebbers aan.
Speciaal voor de nieuwe bloeiperiode hebben de medewerkers van het kasteel meer dan één miljoen bloembollen geplant. Bezoekers kunnen genieten van 500 soorten tulpen, hyacinten, narcissen en andere variëteiten. Tapijten van wilde bloemen onder de eeuwenoude bomen, originele bloemperken, het hart van rode tulpen, het labyrint in alle kleuren van de regenboog en een bloemenpauw van 6 meter breed weten de bezoekers elk jaar te imponeren. U vindt er de grootste Belgische verzameling rododendrons en azalea’s die uit Exbury Gardens (Engeland) afkomstig zijn. In de serre van 1.000 m² zijn er een honderdtal bloemstukken en creaties van sierplanten te ontdekken.
Animatie
De Belgische folklore zal geëerd worden op zaterdag 9 en zondag 10 april. De vlaggenzwaaiers ‘Alkuone’ in traditionele kostuums, of ook het vendelen genoemd, weten het publiek telkens te charmeren met elegante en gedurfde worpen op het ritme van de trommels.
Tijdens het weekend van 16 en 17 april zal een 40 tal Venetiaanse personages opnieuw door het park paraderen om hun originele kostuums te laten zien.
Op zaterdag 23 en zondag 24 april zal het geluid van de jachthoorn door het park galmen. Het park zal bezoek krijgen van de jachthoornblazers uit Meise – Wolvertem, genaamd ‘Rallye Westrode’. Ze demonstreren het bijzondere geluid van de jachthoorn en laten u kennismaken met de verschillende ceremoniële signalen die er tijdens de jacht gebruikt worden.
De Donjon die dateert uit de XIVe eeuw is gerestaureerd en open voor het grote publiek. Bezoekers kunnen de trap op tot helemaal boven waar ze van een prachtig uitzicht over Brussel en het Atomium kunnen genieten. Elke verdieping zal worden aangekleed in verschillende thema’s.
Het park is 4 weken elke dag open van 10.00 uur tot 18.00 uur.
Kasteel Groot-Bijgaarden
Isidoor Van Beverenstraat 5
1702 Groot-Bijgaarden

Votre commentaire

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s