Mgr De Kesel keert terug naar Mechelen-Brussel. Onze nieuwe bisschop en aartsbisschop. .#catho #mechelen #brussel

BRUSSEL

MECHELEN

 

DeKeselaartsbisschop

We verwachten de imminente officiële berichtgeving van de naam van onze nieuwe aartsbisschop maar veel serieuze kranten als De Standaard hebben de bevoorrechte informatie al gegeven.

Mgr Jozef De Kesel, bisschop van Brugge wordt onze nieuwe aartsbisschop.

Mgr Jozef De Kesel is geboren in Gent op 17 juni 1947. Hij komt uit een familie uit Adegem (nu Maldegem). Zowel zijn vader als zijn grootvader zijn er burgemeester geweest. Zijn oom Leo De Kesel (1903-2001) was hulpbisschop van Gent (1961-1990). De neef van zijn vader, Daniël Omer De Kesel, was norbertijn in Averbode en verwierf bekendheid als Nonkel Fons.

Mgr  De Kesel in Doctor in de theologie met een proefschrift over de kwestie van de historische Jezus in de theologie van Rudolf Bultmann.

Op 20 maart 2002 werd hij benoemd tot titelvoerend bisschop van Bulna (Tunesië) en tot hulpbisschop van het aartsbisdom Mechelen-Brussel. Op 26 mei 2002 werd hij tot bisschop geconsacreerd in de Brusselse kathedraal en werd hij belast met de verantwoordelijkheid voor het vicariaat Brussel. Zijn bisschopsleuze luidt Vobiscum Christianus (Met U ben ik christen). Hij verwierf naam als actief initiator van de dialoog met andere godsdiensten en als sympathisant van en deelnemer aan de oecumenische beweging van Taizé.

Op 25 juni 2010 werd hij benoemd tot bisschop van Brugge in opvolging van de in opspraak gekomen Mgr Van Gheluwe.

De Libre Belgique vermoedt dat,  door het sterk lobbywerk van Mgr. Danneels  in de zomermaanden en tijdens de gezinssynode, de benoeming van Mgr De Kesel sterk werd  vergemakkelijkt in Rome.

 

MDD

Publicités

Répondre

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google

Vous commentez à l'aide de votre compte Google. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s