Burgemeester Maingain plant boom op bouwproject GREENWOOD #bouw #woluwe #natuur #milieu

SINT-LAMBRECHTS-WOLUWE

Burgemeester Maingain samen met Eiffage gedelegeerd-bestuurder Edouard Herinckx

Burgemeester Maingain samen met Eiffage gedelegeerd-bestuurder Edouard Herinckx

 

De burgemeester van Sint-Lambrechts-Woluwe, Olivier Maingain, heeft het startschot gegeven van een reeks groene festiviteiten op de residentiële site Greenwood Woluwe. Dit gebeurde met de symbolische planting van een fruitboompje.

Dit heus woonproject wordt momenteel opgetrokken in een groene zone. Doel is om de beboste omgeving zoveel mogelijk in zijn oorspronkelijke staat te behouden en toekomstige bewoners desondanks de drukte van de stad de kans te bieden om tot rust te komen in het groen.

Eiffage Development werkt hiervoor nauw samen met de gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe en de Regio Brussel-Hoofdstad. De projectontwikkelaar hecht dan ook veel belang aan de omgeving waarin zijn projecten herrijzen en tracht ze om die reden zo goed mogelijk in het landschap in te passen. Het project wordt dus aangepast aan de omgeving en niet omgekeerd.

Burgemeester van Sint-Lambrechts-Woluwe Olivier Maingain benadrukt dat « hij de samenwerking met Eiffage Development toejuicht en absolute voorstander is van zoveel mogelijk groen in zijn gemeente. Er is een principeakkoord met Leefmilieu Brussel voor het onderhoud van de groene zone die bovendien doorkruist wordt door de Groene Wandeling. » « Sint-Lambrechts-Woluwe is trouwens de gemeente met het sterkst groeiende bevolkingscijfer in Brussel », voegt Maingain nog toe.

Eiffage Development is op dat vlak de laatste jaren uitgegroeid tot een ware referentie. De groene zone rondom de woongelegenheden zal bovendien niet enkel toegankelijk zijn voor de bewoners, maar tevens voor andere omwonenden die de drukte van de stad willen ontvluchten en zich even willen verpozen. Op die manier wil Eiffage Development ook een soort van gemeenschap creëren rondom een project dat aan de basis puur residentieel is.

Ons doel is om een soort van groene thuis te creëren voor toekomstige bewoners”, verduidelijkt Edouard Heerinckx, gedelegeerd bestuurder van Eiffage Development.

De symbolische boomplanting is slechts het begin van een reeks leuke activiteiten om de werf gedurende de werkzaamheden op te fleuren. Aanstaande zaterdag, 19 september, wordt een geleide wandeling georganiseerd waarin verklede personnages kinderen en andere bezoekers zullen animeren en meenemen op ontdekkingsreis. De tocht belooft spannend en leuk te worden.

Ook de maanden die hierop volgen zal er op geregelde tijdstippen iets te beleven vallen op de werf.

B2311---COM---3D---view03-04-_2015-04-14_

Votre commentaire

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google

Vous commentez à l’aide de votre compte Google. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s