« En de beste weg ter wereld is… de N-222 »

TOERISME

Avis

Autoverhuurbedrijf Avis komt met de Avis Driving Ratio (ADR), om voor eens en voor altijd uit te zoeken wat nu ‘s werelds beste reisweg is. De ratio werd toegepast op 25 wegen die door autoliefhebbers als de mooiste ter wereld worden beschouwd, vanwege hun prachtige locaties en uitdagend wegdek. Volgens deze ratio is ‘s werelds beste weg de N-222 van Peso da Régua naar Pinhão in Portugal.

Om die reden is de ADR toegepast op wegen waarvan algemeen geweten is dat het er prachtig is om te rijden. De N-222 van Peso da Régua naar Pinhão volgt de rivier de Douro, wat een spectaculair uitzicht oplevert op de terrasvormige heuvels.

De 27 kilometer lange weg komt aan in het pittoreske wijndorp Pinhão. De 93 bochten houden bestuurders alert en geven hen de kans om hun wagen optimaal te benutten, terwijl ze door een geweldig landschap rijden. De Dourovallei staat onder meer bekend om haar porto. In 2001 benoemde UNESCO de regio tot werelderfgoed.

De tweede en derde plaats zijn voor de Big Sur in Californië en de A535, die in Groot-Brittannië door de vallei van de Dane loopt. In Europa kan je daarnaast ook de weg langs de Amalfikust (Italië) nemen, die niet alleen technisch zeer uitdagend is, maar ook nog eens een buitengewoon uitzicht heeft.

Om de ratio op te stellen, deed Avis een beroep op experts uit de quantumfysica, bedenkers van Formule 1-circuits, ontwerpers van high performance auto’s en zelfs enkele Europese rollercoasterontwerpers. De bestuurder kan aan een goede snelheid rijden, af en toe versnellen, in de bochten zijn technische vaardigheden bijschaven en op de lange stukken rustig van het uitzicht genieten. 

Avis Car Rental vertegenwoordigt één van de bekendste autoverhuurmerken in de wereld met ongeveer 5750 agentschappen in meer dan 165 landen. Avis innoveert gedurende vele jaren in de autoverhuurmarkt en staat bekend om zijn klantentrouwheid.

Voor reservaties: www.avis.be

Votre commentaire

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s