Obligatielening KVMechelen om nieuw stadium te bouwen #voetbal #kvmechelen #mechelen #sport

MECHELEN

kvmechelen

KV Mechelen heeft begin juni de uitgifte van een obligatielening voor de financiering van haar nieuw stadion succesvol afgesloten. Er werd voor een totaal bedrag van 4.196.000 euro ingetekend, ruim boven het vooropgestelde doel. De intekenperiode liep van 4 mei tot 15 juni 2015, tijdens dewelke 7 infosessies georganiseerd werden voor lokale business partners, alsook voor alle supporters.

Het uiteindelijk resultaat is een overdonderend succes, gezien de initiële doelstelling van 3.500.000 euro vervroegd werd overschreden en in de laatste infosessie het bedrag per inschrijver zelfs gelimiteerd diende te worden tot 3.000 € ten einde de over-inschrijving te temperen.

Thierry De Wever, Investment Director bij Quares verklaart dit als volgt: “Het succes is een samenspel van verschillende factoren en is eerst en vooral gelinkt aan de onvoorwaardelijke steun van de supporters en lokale business partners van KV Mechelen.”

Quares en EY hebben KV Mechelen geadviseerd en begeleid om tot dit resultaat te kunnen komen. “Als Quares hebben wij in het verleden zelf al meerdere emissies georganiseerd en succesvol afgerond, maar dergelijk enthousiasme van supporters/investeerders hebben wij nog weinig gezien”, benadrukt Thierry De Wever. Volgens hem is het succes ook te danken aan het product zelf dat een mooie coupon voorziet, alsook het financiële aan het maatschappelijke koppelt;  “Een investering die rendeert en een club die floreert”.

Quares gelooft sterk in dit financieringsverhaal, gezien participatieve en collectieve financiering de toekomst is van vele bouwprojecten. Zeker in tijde van lage rente voor de spaarder, genereert dit enerzijds een mooie opportuniteit voor de particuliere belegger met een passie voor voetbal. Anderzijds biedt dit -mits goede advisering en begeleiding van een professionele partij zoals Quares- een alternatief op klassieke bankfinanciering.

Wie is Quares. Quares heeft een sterke en betrouwbare reputatie in het opbouwen van beleggingsvennootschappen voor vastgoed. De afgelopen jaren werden succesvolle investeringen rond commercieel en residentieel vastgoed gelanceerd: Quares Retail Fund, Quares Retail Fund 2 en Quares Student Housing met een belegd vermogen van respectievelijk € 53 miljoen, € 26 miljoen en ca € 15 miljoen. In 2013 bracht Quares ‘Qrf City Retail’ naar de beurs als gereglementeerde vastgoedvennootschap. Quares is een onafhankelijke vastgoedspecialist die voornamelijk in de Benelux actief is. De onderneming wordt geleid door Anneleen Desmyter, Freddy Hoorens en Herman Du Bois. Ze heeft als belangrijkste doelstelling het brengen van innovatieve vastgoedoplossingen. Daarnaast bezit Quares vier kerncompetenties: ‘Agency’ via de afdeling Residential Agency, ‘Management’ via de afdeling Property & Facility Management, ‘Investment’ via de afdeling Real Estate Investment Management en ‘Consulting’ via de afdeling Consulting & Product Development.

Votre commentaire

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s