Didier Reynders uit Ukkel voert politieke gesprekken in Verenigde Arabische Emiraten. #ukkel #belgie #international #reynders

BELGIE / UKKEL

emirates

 

Tijdens de Belgische economische missie in de Verenigde Arabische Emiraten, die door prinses Astrid wordt geleid en waaraan meer dan 400 zakenmensen deelnemen, heeft vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders een reeks politieke gesprekken gehad. Het voornaamste onderwerp tijdens deze ontmoetingen was de situatie in de regio. België en de Verenigde Arabische Emiraten zitten allebei in de internationale coalitie tegen de terroristische groepering ISIL.

De minister sprak met minister van Buitenlandse Zaken Sheikh Abdullah bin Zayed bin Sultan Al Nahyan over de situatie in de regio, waaronder ook de verslechterende toestand in Jemen. Voor Didier Reynders is de groeiende regionale samenwerking een goede manier om de crisis in Jemen aan te pakken. De twee ministers hadden het ook over de relaties tussen de Europese Unie en de Gulf Cooperation Council en over vooruitgang en uitdagingen op het gebied van mensenrechten. De samenwerking en het vertrouwen uit de zakencontacten tijdens deze grote Belgische economische missie kwamen deze gesprekken ten goede. Didier Reynders heeft de overheid van de Verenigde Arabische Emiraten uitgenodigd om ook een economische missie in België te organiseren om investeringsmogelijkheden te onderzoeken.

Met minister van Internationale Samenwerking en Ontwikkeling Sheikha Lubna bint Khalid Al Qasimi had Didier Reynders het over de mogelijke samenwerking met de Emiraten in de strijd tegen Ebola in West-Afrika, over het Grote Merengebied en over de humanitaire crisis in Syrië.

De minister heeft ook een lezing gegeven aan de Sorbonne-universiteit van Abu Dhabi. Hij sprak er voor een geëngageerd studentenpubliek over gelijkheid tussen vrouwen en mannen. Op het vlak van de strijd tegen radicalisering waren er in Abu Dhabi interessante contacten met het Hedayah-instituut, dat gespecialiseerd is in de bestudering van islamitisch extremisme. De minister heeft Hedayah uitgenodigd voor de conferentie ‘Tolerantie is sterker dan haat’ in Brussel op 8 mei 2015.

Votre commentaire

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s