Waarom de Belgen thuis zijn op Curaçao ? #toerisme #curacao

Curacao

Curaçao is het perfecte eiland voor levensgenieters, en dus voor Belgen. Het thuisgevoel heeft uiteraard te maken met het Nederlands dat er gesproken wordt. Maar er zijn nog redenen waarom de Belgen zich zo thuis voelen op Curaçao.

 

Steak tartaar in de Caraïben. De Belgen zijn lekkerbekken, dat is bekend, en ook daarom voelen ze zich goed op Curaçao. Ze kunnen er niet alleen de wereldkeuken proeven maar ook mediterrane gerechten en zelfs een vertrouwde steak tartaar, net als thuis. Achter het fornuis in Beach Restaurant Zest staat de Belgische chef Franky Vandierendonck. Hij zorgt voor Belgisch eten met uitzicht op zee aan de andere kant van de wereld!

 

Een eiland waar de jeugd zich ook thuis voelt. Na een dagje cultuur of strand, duiken en snorkelen of een wandeltocht op de Christoffelberg wacht een mooie avond. De avond begint met een cocktail tijdens een happy hour in een van de vele strandbars, bijvoorbeeld op Mambo Beach. Daarna volgt een barbecue en er wordt gedanst op de Caribische muziek van een live band. Na een nachtje doorsteken kan je de volgende dag heerlijk relaxen op een mooi strand. Kortom, Curaçao is dé bestemming voor de jeugd die eens goed uit de bol wil gaan maar dan in veel betere omstandigheden dan thuis.

 

Leuke boutique hotelletjes. Curaçao heeft een jarenlange toeristische traditie en vandaar ook de uitstekende logiesmogelijkheden. Er zijn hotelresorts met alles erop en eraan maar je kan ook verblijven in kleinschalige toffe boutique hotelletjes, een luxe villa,  appartement of bungalow. Er zijn ook hotels die focussen op een bepaald type vakantieganger zoals het Scuba Lodge Boutique Hotel, een topverblijf voor duikers.

 

Gemakkelijk bereikbaar. Het thuisgevoel op Curaçao is voor de Belgische reiziger makkelijk te ontdekken want vanuit Schiphol vertrekken er dagelijks rechtstreekse vluchten. Het wordt allemaal nog gemakkelijker vanaf de herfstvakantie want dan vertrekken er 2 maal per week ook rechtstreekse vluchten vanuit Eindhoven! Aangezien de vakantieperiodes in Nederland en Duitsland verschillen van de periodes in België, kunnen de Belgen genieten van heel voordelige tarieven.

Votre commentaire

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s