Vakantie in lekkerland Gambia #toerisme #gambia

TOERISME

Gambia

In Gambia vindt in februari het Food & Beverage Festival plaats. Een ideale gelegenheid om de beste gerechten van Gambia te proeven, want de ‘Smiling Coast of Africa’ kent een fantastische eetcultuur.

Op 20 en 21 februari 2015 wordt in Gambia het Food & Beverage Festival georganiseerd. Het is een initiatief van de Gambia Tourist Board in samenwerking met de Gambia Hotel Association, brouwerijen uit de hoofdstad Banjul en nog andere partners. Tijdens het festival ontdek je de rijke gastronomie van Gambia. Zowel locals als toeristen worden verwend met traditionele gerechten en drankjes. Het worden onvergetelijke, feestelijke dagen vol plezier en entertainment van Gambiaanse muzikanten.

Gambia2Gezonde, smaakvolle topgerechten. De basisbestanddelen van een traditionele maaltijd in Gambia zijn rijst met kip of vis, pinda’s en pepers. Alle ingrediënten zijn vers waardoor de gerechten een hoge voedingswaarde hebben.

Tijdens een verblijf in Gambia zal je ongetwijfeld kennismaken met Yassa,  een stoofpot met kip.  Wellicht nog populairder is Domoda, met pinda’s als belangrijkste ingrediënt en opgediend met rijst. Benachin is een smaakvol visgerecht dat je in het visrijke Gambia beslist moet proeven. De verse zeebaars of andere witte vis in moten, wordt opgediend met een gezonde mix van groenten, kool, wortels, uien en tomaten. De rijst wordt gekookt in het vocht van de vis en van de groenten, wat  zorgt voor een bijzonder aroma. Proef ook de Fish Balls in tomatensaus (Chubolet), de pittige Pepper Soup en de Oyster Stew die vooral langs de oevers van de Gambia rivier wordt gegeten. Bij al dat lekkers kun je een verfrissend Banjul biertje of een palmwijn drinken. Voor nog meer aroma kies je een zoete thee of een groene thee, een Attaya, waarvan de bereiding wel een uur kan duren.

Kookworkshop bij een local. Tijdens een vakantie in Gambia kun je leren hoe je al dat lekkers zelf klaarstoomt. Ida Chaam is een dame die kookworkshops geeft aan toeristen bij haar thuis. “De Meesteres van de Gambiaanse keuken” neemt je eerst mee naar de levendige markt van Tanji, waar alle ingrediënten  worden gekocht. Iedereen gaat gekleed in traditionele kledij op zoek naar de benodigde verse groeten en vis. Nadien kan het echte kookfestijn beginnen en uiteraard ook het proeven van die culinaire hoogstandjes, met zijn allen gezellig rond een grote schaal, dat is Gambia op zijn best. www.gambiahomecooking.com

Gambia, met als hoofdstad Banjul, ligt op beide oevers van de Gambia rivier en wordt helemaal omsloten door Senegal. Gambia bekoort met prachtige stranden, grote natuurgebieden en veel couleur locale. Het is een voordelige en veilige reisbestemming. Gambia is een unieke Afrikaanse ervaring.

 

Info: www.visitthegambia.gm

Votre commentaire

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s