Technopolitics: een nieuw symposium van brussels parlementslid #brussels #business #OpenVLD #technologie

REGIO / BUSINESS

Technopolitics zet technologische evolutie bovenaan de agenda 

 

Brusselse parlementslid Els Ampe (VLD)

Brusselse parlementslid Els Ampe (VLD)

Uber, de Google self-driving car, 4G … De techniek gaat aan een razend tempo vooruit, maar de politiek volgt niet altijd. Sommige technologieën die perfect werken, bevinden zich in de grijze zone of worden zelfs van de markt geweerd omdat de wetgeving niet is mee geëvolueerd.

Daarom richt Brussels volksvertegenwoordiger en schepen Els Ampe ‘Technopolitics’ op, een forum dat over de partijgrenzen heen ijvert voor het finetunen van de wetgeving op alle bestuursniveaus. Technopolitics wil de bewustwording vergroten die nodig is om nieuwe technologieën en de razendsnelle evolutie toe te laten om wettelijk te functioneren. Wie droomt er niet van een auto die vanzelf rijdt terwijl je op de achterbank je krant leest of een excellente internetverbinding? 

De eerste editie van Technopolitics vindt plaats op 11 februari 2015 op de VUB-campus en wordt georganiseerd in samenwerking met de Vrije Universiteit Brussel, iMinds en Willemsfonds. De presentaties worden in het Engels gegeven.

 

Sprekers

       Introductie: Paul De Knop, rector VUB.

       Bart Becks: nadat hij CEO was van Belgacom Skynet heeft Bart Becks zich ontpopt tot een echte internetondernemer die betrokken was bij de opstartfase van Netlog, Storify en Zamante. Start-ups begeleiden is zijn passie. Naast zijn diploma handelsingenieur behaalde Bart Becks onder meer een MBA.

       Filip Nuytemans: na een gevarieerde buitenlandse carrière keerde Filip Nuytemans terug naar België om er als Operations Manager het mobiliteitsconcept van Uber uit de grond te stampen. Hij studeerde bio-ingenieurswetenschappen en rondde daarna nog verschillende managementsopleidingen af.

       Thierry Geerts: voor hij in 2011 werd benoemd tot directeur van Google België was Thierry Geerts bij Corelio verantwoordelijk voor innovatie, overnames en partnerships. Tegenwoordig is hij groot pleitbezorger van de Google self-driving car.

       Slotwoord: Els Ampe, Brussels volksvertegenwoordiger en schepen.

 

Bijlage

Flyer Technopolitics met het programma

 

Praktische info

Waar: VUB, Aula Q.A. Pleinlaan 2, 1050 Elsene

Wanneer: 11 februari 2015 om 18u30

Inschrijving gewenst via info@elsampe.be

 

Votre commentaire

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s