Oman steeds populairder bij sportieve vakantiegangers #tourisme #toerisme #oman

TOURISM

Oman

Het ruige landschap, het warme, heldere water en de kilometerslange stranden: moeder natuur heeft Oman gezegend met de ideale condities om van het sultanaat een waar paradijs voor actieve sportfanaten te maken. Niet alleen blinkt het land zelf uit in diverse sporten te land en ter zee, vakantiegangers kunnen tal van watersporten ook zélf leren in Oman.

 

Aftellen naar de Tour of Oman: 18-23 februari

Frankrijk heeft zijn Tour de France, Oman heeft zijn Tour of Oman. De meerdaagse wielerwedstrijd werd in 2010 in het leven geroepen en het parcours bestaat uit zes etappes, verspreid over zes dagen. De editie van 2015 start op 18 februari en eindigt op 23 februari. Achttien wielerteams zijn bevestigd, met ook enkele Belgen aan de startmeet.

Eersteklas zeilteams en zeilscholen

Warm water en een lichte, stabiele wind: het kustgebied van Oman heeft de meest ideale omstandigheden om te zeilen. Geen wonder dus dat het Sultanaat sterke zeilers weet groot te brengen. Oman telt twee professionele zeilteams, OmanAir en The Wave, die op hoog niveau deelnemen aan internationale zeilraces. Maar ook wie zelf leert zeilen, kan in Oman terecht in één van de vier zeilscholen voor zeilcursussen in het Engels.

Talent bij het Oman racing team Aston Martin

De 33-jarige Ahmad Al Harthy uit Muscat is de absolute topracer van het land en meteen ook een van de meest toonaangevende internationale sportmannen van Oman. In 2012 werd hij kampioen op de Porsche Carrera Cup in Groot-Brittannië en samen met teamgenoot Michael Caine loodste hij het Oman Racing Team Aston Martin naar de tweede plaats op het Britse GT kampioenschap in september 2014.

Charters en minicruises

De kustlijn van Oman is ruig en zelfs nog grotendeels onontdekt. De beste manier om dit pure kantje van Oman met zijn afgelegen baaien en onbewoonde eilandjes te leren kennen is vanop een zeiljacht of catamaran. Verschillende charter bedrijven bieden tochten op het water aan, van een daguitstap of een sunset cruise tot meerdaagse trips. Zelfs een minicruise langs de kustlijn is mogelijk. Oman is overigens het enige land in het Midden-Oosten waar je een charterboot kan huren zonder begeleiding, ook wel ‘bareboat’ charters genoemd.

Kitesurfen:  mee met de wind op Masirah

Oman is een waar surfersparadijs en daar heeft de moessonwind alles mee te maken: het is de perfecte wind voor kitesurfers, voldoende veilig voor beginnelingen en uitdagend genoeg voor kiteboarders van wereldformaat. Eén van de beste plekken om de sport te praktiseren is Masirah, een eiland voor de oostkust van Oman. Van mei tot september is de ideale periode. Lessen volgen en materialen huren kan onder meer via het kitesurfcentrum op Masirah.

info: www.visitoman.be

Votre commentaire

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s