Een belangrijke immobiliëntransactie ter waarde van 65 mijloen €

EVERE

logo_BELSQUARE-01

AXA Real Estate, voor rekening van de investeerder AXA Belgium en de ontwikkelingsmaatschappij IRET Development, kondigen de overdracht aan van 100 % van de aandelen van de onderneming die eigenaar is van de site Evere Square. Evere Square ligt op het grondgebied van de gemeente Evere, tussen de Leuvensesteenweg en de Mommaertslaan, vlak naast de zetel van RTL. De transactie werd gesloten door de onderneming Bel Square, gespecialiseerd vastgoedadviseur en -makelaar.

GLE_8280_DxODe site van Evere Square is goed voor een oppervlakte van ongeveer 50.000 m² bovengronds en 665 parkeerplaatsen. De helft van de oppervlakte wordt voor een lange periode gehuurd door BMW Group Belux. Het merk van luxewagens vestigde trouwens onlangs nog zijn nieuwe gebouwen in dit bedrijvencentrum. Onder de andere gebruikers die op de site gevestigd zijn, vinden we namen als Krëfel, CIPAC, Level 3, Maserati en RTL Belgium.

 

 

Historiek

De Evere Square site, voormalig eigendom van Philips, werd in 1997 verkocht aan de onderneming Robelco. De ontwikkeling kende een heropleving nadat IRET Development en BMW Benelux in 2011 een overeenkomst ondertekenden voor het gebruik van een oppervlakte van bijna 30.000 m². Na deze transactie namen ook de andere, bovengenoemde gebruikers hier hun intrek.

Diversificatie

Deze investering past perfect in het diversificatiebeleid van de portefeuille van AXA Belgium en biedt bovendien een stabiel rendement met laag risico over lange periodes. Bij de transactie trad de onderneming Bel Square op als adviseur voor rekening van AXA Real Estate en handelde IRET zonder tussenpersoon.

Votre commentaire

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s