Toerisme in Curaçao in de lift.

Het gaat goed met het toerisme op Curaçao. Voor de eerste vijf maanden van 2014 wordt een globale groei genoteerd van + 2 %. De Belgische markt levert hierin een bijdrage van maar liefst + 8 % !

Curacao 

De groeicijfers zijn van die aard dat ze een boost geven aan de lokale economie. Zo staat te lezen in een periodiek rapport van Curaçao Tourist Board dat de evolutie van de toeristische activiteit op het eiland in een reeks duidelijke tabellen voorstelt. In totaal worden voor de periode januari-mei 2014 niet minder dan 1.587.757 overnachtingen geteld tegenover 1.556.997 nachten in 2013. Het aandeel van de Europese markt is 887.734 geregistreerde nachten, goed voor een stijging van 7 % ! Het betreft 79.928 Europese reizigers, een stijging met 4.221 eenheden. Deze trend is opmerkelijk gezien de weinig rooskleurige economische situatie in Europa.

Bij Curaçao Tourist Board Europe zijn ze ‘happy & proud’, niet in het minst met de groeicijfers op de Belgische markt. Voor de eerste vijf maanden van 2014 is die groei + 8 % en in de maand mei wordt zelfs een recordgroei van + 20 % genoteerd. Voeg daarbij dat deze positieve resultaten aansluiten bij een trend die al tijdje aan de gang is, met name een groei van +10 % gedurende de vorige jaren.

Het reizen richting Curaçao zit dus zeer stevig in de lift en er zijn geen aanwijzingen dat die trend snel wordt omgebogen. Dat kan ook moeilijk met een veilig en tropisch vakantieparadijs dat aan alle verwachtingen voldoet.

Edward Suares, Director Curaçao Tourist Board Europe, vertelt: Op donderdag 3 juli vieren wij het 30 jarig bestaan van ons Europa kantoor. Door intensieve samenwerking met onze partners in Europa en op Curaçao is ons zonnige droomeiland inmiddels een betaalbare vakantiebestemming  geworden voor gemiddeld 175,000 Europeanen per jaar. We zijn trots op de dagelijkse vluchten met KLM en Arkefly vanaf Amsterdam en een wekelijkse airberlin vlucht vanaf Düsseldorf. De toekomst zal uitwijzen of een directe vlucht vanuit België realiseerbaar is.

 Curaçao

Over Curaçao

Curaçao is een veelzijdig eiland in het Caribisch gebied, dat elke reiziger verrassend veel te bieden heeft. Naast de constante tropische temperatuur biedt het zonnige eiland een variëteit aan accommodatiemogelijkheden en bezienswaardigheden: bekijk historisch Willemstad, oude landhuizen, beklim de Christoffelberg of laat je verrassen door helderblauwe zee en witte stranden. Onderneem één van de vele watersportactiviteiten of ontdek de adembenemende onderwaterwereld. Vergeet de festiviteiten niet, zoals het kleurrijke Carnaval (maart), Curaçao North Sea Jazz (aug.) en de Amstel Curaçao Race (nov.). Samen met de ontspannen sfeer van de tropen en de Europese invloeden is Curaçao dé ideale vakantiebestemming.

Curaçao ligt buiten het orkaangebied en heeft het hele jaar een minimale temperatuur van 28 graden. Dagelijks gaan er vluchten vanuit Amsterdam (9 uur) en wekelijks vanuit Düsseldorf (10,5 uur) naar het eiland. Curaçao is dit jaar door Zoover wederom uitgeroepen tot “Populairste vliegvakantieland buiten de EU”. Curaçao Tourist Board Europe (CTBE) is het aanspreekpunt voor reizen naar het zonovergoten Curaçao.

 

Kijk voor meer informatie op:

Website:                              www.bezoekcuracao.nl

Facebook:                           https://www.facebook.com/curacaotb

Twitter:                                https://twitter.com/CuracaoTravel

Instagram:                           http://instagram.com/curacaotb#

Votre commentaire

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s