WEEKENDJE WEG MET DFDS SEAWAYS

ferryDFDSSeaways

Engeland is een leuke dichtbije reisbestemming, ideaal voor een korte break of een tussendoor vakantie. Dat komt goed uit want er dienen zich in de komende weken verschillende feestdagen aan, met verlengde weekends. Met de ferry van DFDS Seaways ben je snel aan de andere kant van Het Kanaal.

 

DFDS Seaways is de aangewezen ferrymaatschappij om naar Engeland te reizen. Er zijn tot 22 overtochten per dag, vanuit Duinkerke of Calais naar Dover.

Engeland anders en leuk. Het leuke aan een vakantie in Engeland is dat je zo dichtbij huis toch de indruk hebt in een ver land te vertoeven, zeker voor wie van shoppen houdt. Dat ervaar je in de Ashford Designer Outlet, in het fantastische winkelcentrum Bluewater in Dartford en in dePantiles in Royal Tunbridge Wells. Al deze plaatsen liggen niet ver van Dover en je vindt er ongetwijfeld toffe spullen en antiquiteiten.

Brands Hatch Race Circuit. Voor auto- en motorliefhebbers is het Brands Hatch Race Circuit een begrip in de racewereld. Het circuit ligt in Kent en heeft een bewogen geschiedenis. Er werden veertien wedstrijden voor Formule 1 gereden en beroemde piloten zoals Jo Siffert en Craig Jones lieten er het leven. Het is een unieke belevenis om een event bij te wonen in Brands Hatch. Zowat elk weekend van juni tot oktober is er een wedstrijd met diverse types racewagens (www.brandshatch.co.uk/calender.aspx).

Diggerland. ‘The Ultimate Adventure Park”, zo wordt Diggerland genoemd dat er een beetje uitziet als een grote werf met kranen en graafmachines. Al die gigantische toestellen mag je zelf besturen. Het is een onvergetelijke en avontuurlijke belevenis, bijvoorbeeld op de modderwegen met een 4X4 driver die alle hindernissen overwint, met jou achter het stuur (www.diggerland.com/kent).

Pubs en brouwerijen.  Een dagje Engeland, zeker na een autorace of een unieke rit met een heuse digger, eindigt steevast in een pub. Het is de plek om nieuwe vrienden te maken en uiteraard om het heerlijke bier te proeven, van een pint of lager tot een special bitter. Nog meer heerlijke smaken tijdens een bezoek aan Shepherd Neame, de oudste brouwerij van Engeland. De rondleiding door het prachtig gerestaureerde middeleeuwse gildenhuis eindigt met een fascinerende proefsessie. En voor de vrienden thuis koop je in de Brewery Shop enkele van de beste biertjes (www.shepherdneame.co.uk).

Een dagje, of twee dagen, naar Engeland? Dat kan voor respectievelijk € 29 en € 45 ! Er zijn ook prijsgunstige aanbiedingen voor de lange weekends van OH. Hemelvaart en Pinksteren.

Tarieven DFDS Seaways vanuit Calais/Duinkerke naar Dover geldig voor reizen tot 24 juli 2014:

·         1 dag retour ticket: auto met tot 9 personen: € 29 (boek met code E24SB)

·         2 daags retour ticket: auto met tot 9 personen: € 45 (boek met code E48SB)

·         5 daags retour ticket: auto met tot 9 personen vanaf € 45 (boek met code E120NL)

 

INFO :www.dfdsseaways.be

02/ 514 09 91 514 09 91 (€ 5 toeslag voor telefonische boekingen)

Votre commentaire

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s