EEN OPINIESTUK VAN PHARILDE FROMENT: WELKE TOEKOMST VOOR HET BRUSSELS EN HET BELGISCH MODEL NA 25 MEI ?

In dezer dagen van verkiezingen krijgen wij opiniestukken van verschillende lezers. Wie wal mag contact nemen met onze redactie om zijn mening te geven. Graag ! Onze lezers aan het woord !

Het Brussels Parlement. Een vlaams partij beschouwt het overbodig

 

« Je défendrai mes opinions jusqu’à ma mort, mais je donnerai ma vie pour que vous puissiez défendre les vôtres » zei Voltaire en wie ben ik om die man tegen te spreken ? Bij de verkiezingsfolders die ons appartementsgebouw in de bus vallen, jeuken mijn handen om de leaflets van sommige partijen vakkundig in stukjes te snipperen, maar die gedachte houdt me tegen en ik laat ze braafjes in de gemene brievenbus liggen. Al ben ik wel stiekem blij dat ze er een paar dagen erna er nog ongelezen bij liggen… Niets menselijk is mij vreemd.

Ik wil dus niemand opdragen om voor die of die partij te stemmen, de lezers zijn politiek rijp en volwassen genoeg om dat helemaal zelf te beslissen. Maar voor wie de gedachte van nationale verdraagzaamheid en solidariteit belangrijk is houdt de oproep van Prof Van Parijs meer dan steek.

Met Brussel staat of valt het Belgisch model. Als een partij die van dit model af wilt, (en die de brusselse instelligen wil vernietigen: nota van de redactie) in Brussel een significant resultaat behaalt dan is dit zonder enige twijfel het begin van het einde… Het is ontzettend belangrijk dat de sluitsteen van de Belgische politiek, in het bijzonder de Nederlandstalige vertegenwoordiging in Brussel  sterk en representatief blijft. Al maanden zie ik met lede ogen het charmeoffensief van die partij in de hoofdstad aan…. Mijn vrees is zo groot … volgende maandag kan de mooie Brusselse droom « wij bestaan – nous existons » gedaan zijn.

Maar als de niet-Nederlandstaligen met een oprechte liefde voor stad en in extension het land ons een handje kunnen helpen door voor een andere Nederlandstalige partij te stemmen, dan ook kan het een keerpunt zijn. Maar het keerpunt voor iets mooi! Voor solidariteit, fierheid en zelfbewustzijn.

Ik blijf hopen. Brussel – waar alles mogelijk is ?

Pharilde FROMENT, Schaerbeek

Votre commentaire

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s