BUSONGEVAL IN ROEMENIE. FOD BUITENLANDSE ZAKEN DEELT MEDE

roumanie

Een busongeval vond plaats in de omgeving van Brasov. Aan boord waren 26 belgen. Eén man ligt in coma in Tirgu-Mures waar hij werd overgebracht, maar is buiten levensgevaar. Hij zou binnen 5 dagen kunnen worden gerepatrieerd naar België. Twee andere personen werden zwaar gewond. Beiden zijn gehospitaliseered in Brasov. Nog verschillende anderen hebben lichte kwetsuren.

Het busongeval is te wijten aan geblokkeerde remmen waardoor deze in een ravijn(tje) is terecht gekomen. Alle landgenoten waren op reis in het land en zijn ouder dan 60 jaar. De bestuurder was een roemeense onderdaan van 67 jaar.

De Belgische ambassade in Roemenië biedt bijstand, in nauwe samenwerking met de Roemeense autoriteiten. Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders wenst de gewonden een spoedig herstel en hij hoopt dat alle getroffen mensen dit ongeval kunnen verwerken met de steun van hun familie en vrienden.

Votre commentaire

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s