DE STADSCENTRA NIEUWE LEVEN INBLAZEN

Rose FLAMANT wil de stad nieuw leven inblazen.

Lekker brood, koekjes, croissants, stokbrood en patisseries bij uw bakker aan het hoekske van uw straat

Lekker brood, koekjes, croissants, stokbrood en patisseries bij uw bakker aan het hoekske van uw straat

Ook in Brussel doet het fenomeen zich voor : de oude gezellige stadscentra worden verlaten voor winkelcentra aan de rand. Het is er aantrekkelijk winkelen : er is parkeergelegenheid, diverse ketens met attractieve prijzen. De kinderen kunnen er veilig rond lopen en er is ook ontspanning en eetgelegenheid en. .. Barnumreclame in media en leaflets doen de rest…

Er is nochtans een keerzijde aan de medaille. Klantenkeuze en gezonde concurrentie zijn een fictie geworden. Waar je ook winkelt, weze het Rome, Kopenhagen of Berlijn : alles is nu trieste eenheidsworst. Ook voor leveranciers is het huilen met de pet op, vraag maar eens aan de fruittelers hoe ze langzaam gewurgd worden door de contracten met grote supermarkten.

Consumenten zien te vaak alleen de vlugge winst en vergeten dat zij vooral een verantwoordelijke burger zijn die in een leefbare buurt willen wonen. Zonder de detailwinkels in het centrum en de woonbuurten zijn die ‘s avonds en in het weekend donker en verlaten, stijgt de criminaliteit en verloedert de buurt langzaam maar zeker. Er hoeft minder blauw op straat in een bloeiende winkelbuurt.

Geef de winkelier in uw buurt opnieuw een kans! Uw bakker wiens brood u zo lekker vindt kan heus niet overleven op drie chocoladebroodjes per gezin per week. Een kaas- en wijnwinkel waar men nog de klanten en hun smaak kent, ga er eens vaker langs! …En laat die gratis tablet bij een krantenabonnement ook maar liggen. Als u elke dag bij de krantenboer gaat zal u vlug verbaasd zijn over de uitstekende en gevarieerde service die ze tegenwoordig geven. Een krantenboer is trouwens vroeg en laat open en is een buurt watcher avant la lettre.

Je buurt, jezelf, en een duurzamere economie, ze kunnen er alleen maar beter van worden.

Rose FLAMANT uit Brussel

Votre commentaire

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google

Vous commentez à l’aide de votre compte Google. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s