OUD-PREMIER WILFRIED MARTENS OVERLEDEN

We hebben pas vernomen dat oud-premier Wilfried Martens (CD&V/PPE) is overleden. Hij verbleef al enkele dagen in het ziekenhuis

Martens

Martens

Wilfried Martens heeft een bijzonder lange politieke carrière achter de rug.

Advocaat van vorming, hij was snel betrokken in politieke aangelegenheden, eerst als militant voor het ABN (Algemeen beschaaft Nederlands) en dan als CVP militant.

Wilfried Martens

Wilfried Martens (Photo credit: Wikipedia)

Van bescheiden komaf, kon Wilfried Martens zich opwerken tot een van de belangrijkste belgische politici uit de 20ste eeuw. Hij was premier, met een onderbreking met Mark Eyskens op Weststraat 16, tussen 1979 en 1992. Hij had een bijzondere band ontwikkeld met Koning Boudewijn.

Daarna werd Martens europees parlementslid en voorzitter van het EVP (Europees Volkspartij). Hij was nog voorzitter deze laatste dagen.

Onze wensen van innige deelneming aan zijn derde echtgenote Miet Smet en zijn kinderen. De begrafenis van Wilfried Martens zal zaterdag plaatshebben in het St Baafs Kathedraal in Gent (waar hij lang volksvertegenwoordiger van was). Wilfried Martens leefde ook een lange tijd in Brussel, onder meer met zijn tweede echtgenoot.

Hij was minister van Staat. Wilfried Martens was 77.

MDD

Votre commentaire

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s