INNOVATIEF BRUSSELS RESTAURATIEBEDRIJF GOOIT ZICH OP FRANSE MARKT (1)

MammaRoma1Sinds Mamma Roma in 2005 werd opgericht, groeide de keten uit tot de onontkoombare referentie op het vlak van de Romeinse pizza in stukjes.

De Belgische keten, die de romeinse pizza moderniseerde en een nieuwe impuls gaf, bleef gestaag groeien en innoveren. Nieuwe recepten, een nieuwe werkplaats en nieuwe buurtrestaurants. Deze heuse ‘instelling’ van de ‘pizza with taste and style’ telt op heden 7 restaurants in Brussel en Waterloo en zal aanstaande november een eerste pizzeria in Parijs openen.

Voor Mamma Roma is dit het begin van een intensief uitbreidings- en internationaliseringsproject. De komende maanden zullen in Parijs 5 restaurants worden geopend en vervolgens is Londen aan de beurt. Bovendien staat er een uitbreiding in Vlaanderen en Wallonië op de agenda.

De “pizza with taste and style” brengt Belgen in verleiding

Het verhaal van Mamma Roma begint in 2005. Anthony Coopmans, een jonge chef-kok die in verscheidene Italiaanse sterrenrestaurants werd opgeleid, besloot in Brussel – op een boogscheut van het Flageyplein – een volledig andere pizzeria te openen. Zijn concept: de pizzawereld moderniseren en de pizza in ere herstellen wat de smaak en creativiteit ervan betreft. Nadat hij tien jaar in Rome doorbracht, besloot hij de Romeinse pizza ‘al taglio’ – in partjes – aan zijn landgenoten voor te schotelen. Deze pizza onderscheidt zich door een deeg op basis van een bloemmengeling dat drie dagen moet rusten alvorens te rijzen en in de behendige handen van gedreven pizzabakkers tot leven te worden gewekt. Het concept van Mamma Roma zag het daglicht. De keten zette al snel in op een ruim aanbod van overheerlijke, luchtige en knapperige pizza’s die volgens het gewicht werden verkocht. De recepten werden steeds talrijker en verleidelijker. Al snel beschikte Mamma Roma over een aanbod van 130 recepten die door de chef-kok werden bedacht. De consument schepte er plezier in om zich te laten verrassen en een patchwork van gevarieerde, rijkelijk belegde pizzapartjes samen te stellen.

Het concept viel in de smaak. De klanten waren van de partij en kwamen regelmatig terug. Nauwelijks een jaar later werd in de Edelknaapstraat, in de wijk van Kastelein, een tweede restaurant geopend. In 2007 werd op het Jourdanplein een derde restaurant geopend, in 2011 een vierde in Boondaal en in 2012 in Waterloo (eerste restaurant onder franchise), Sint-Gillis en Dansaert. Datzelfde jaar – boordevol succesverhalen en ontmoetingen, ontwikkelingsstrategieën en kansen – besloot Mamma Roma het internationale pad in te slaan en in Parijs een eerste niet-Belgisch restaurant te openen.

Mamma Roma probeert de wereld in te palmen

Het verhaal van Mamma Roma is dat van een Belgische onderneming die stilaan vorm krijgt. Het bestuursteam, dat sinds 2010 onder leiding staat van Carmelo Cennamo, heeft talent en durf in overvloed. De volgende mijlpaal? Frankrijk inpalmen en de unieke knowhow tentoonspreiden.

Carmelo Cennamo, de bedrijfsleider

Carmelo Cennamo, de bedrijfsleider

Carmelo Cennamo, gedelegeerd bestuurder van Mamma Roma, onderbouwt zijn strategie: “We beschikken over een sterk concept gestoeld op kwaliteit en passie voor ons product. (NB: alle produkten komen vers uit Italie naar Brussel en worden in topomstandigheden koel bewaard). Daarnaast kunnen we terugvallen op een centrale productiewerkplaats en een doorgewinterde logistiek, waardoor we zowel in België als in het buitenland kunnen groeien.” Hij voegt daaraan toe: “Binnen dit en 5 jaar streven we naar een netwerk van 20 à 30 verkooppunten. Onze doelstelling is om binnen enkele jaren een zestigtal restaurants te beheren, waarvan de helft door Mamma Roma en de andere helft door franchisenemers zal worden geopend.”

Bovendien zegt Carmelo Cennamo: ”Onze ervaring op het gebied van het product en de logistiek is een troef. Net zoals al onze restaurants zal het Parijse verkooppunt elke ochtend door de Brusselse werkplaats worden bevoorraad. Die werkplaats van 800 m², die wich in de Merode-wijk situeert,  werd in 2011 opgericht en heeft een bevoorradingscapaciteit van 20 restaurants. Zodra deze werkplaats overbelast is, zullen we plaatselijke productiecentra openen – in eerste instantie in de Parijse regio en vervolgens elders indien nodig.”

Creatieve, verrukkelijke recepten, een unieke kwaliteit

De verse pizza’s van Mamma Roma, die met de hand met authentieke en geraffineerde Italiaanse ingrediënten worden bedekt, onderscheiden zich dankzij hun originaliteit. Om de twee maanden vervoegt een nieuwe pizza het assortiment. Die nieuwigheden zijn seizoensgebonden, plaatselijk (bijvoorbeeld witloof, Luikse siroop) of ontsproten uit de creativiteit van de pizzabakkers, de bakker, het marketingteam … Bij elke bediening biedt het restaurant 6-8 verschillende soorten pizza aan. De klant kan aldus in functie van zijn smaakvoorkeuren en zijn trek op dat moment zijn pizzapallet samenstellen. Mamma Roma biedt altijd nieuwigheden aan. Dat is immers zijn credo.

Verkoopprijs: tussen € 6,65 en € 7,65 in functie van het recept. Gewicht: 300 gram voor 1 of 2 personen.

Lekkere pakketten om de Mama Roma pizzas thuis voor te bereiden

Lekkere pakketten om de Mama Roma pizzas thuis voor te bereiden

Nog een innovatie: Mamma Roma duikt op bij u thuis en maakt van u een heuse pizzabakker! Pizza Mia is een assortiment van 5 ultraverse pizza’s om zelf te beleggen en te bakken. Dit assortiment werd bij ‘Delitraiteur’ gelanceerd en beantwoordt aan een uitgesproken klantverwachting en aan de behoefte van Mamma Roma om de knowhow en het productiepotentieel nog beter te benutten. Om in haar opzet te slagen, waakt de Belgische onderneming over de pijlers van haar succes: pizza’s van topkwaliteit, voortreffelijke ingrediënten uit Italië, een centrale werkplaats met een ambachtelijke productie, een doorgewinterde logistiek, een honderdtal originele recepten, constante innovaties en stijlvolle, jonge en gezellige restaurants.

www.mammaroma.be

 

Votre commentaire

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google

Vous commentez à l’aide de votre compte Google. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s