DE GOMB WORDT CITYDEV

Brussel, 30 september 2013 – Op de vooravond van haar 40-jarig bestaan wordt de GOMB (gewestelijke ontwikkelingsmaatschappij Brussel) omgedoopt tot citydev.brussels. Bij een nieuwe naam hoort ook een nieuw logo, afgestemd op de citymarketing van het Brussels Gewest. Een strategisch keerpunt voor een instelling die als ‘city developer’ een hoofdrol wil blijven spelen in de ontwikkeling van een gewest waar het goed leven is.

2013, een jaar boordevol nieuwigheden voor de GOMB

De instelling staat op het punt om haar eerste beheersovereenkomst te sluiten sinds haar oprichting in 1974. De beheersovereenkomst moet nog worden goedgekeurd door de raad van bestuur van de instelling, maar kreeg reeds het fiat van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering. Een modern beheersinstrument dat op een mooi moment komt voor de instelling die volgend jaar haar 40ste verjaardag viert!

2013 is ook het jaar van de benoeming van een nieuwe administrateur-generaal aan het hoofd van de instelling.

Een nieuwe look in lijn met de citymarketing

citydevHet huidige Franse acroniem SDRB was moeilijk te onthouden en werd vaak verward met dat van andere instellingen, zoals de SLRB (Société du Logement de la Région de Bruxelles-Capitale), de SRIB (Société Régionale d’Investissement de Bruxelles) en recenter de SPRB (Service public régional de Bruxelles). In het Nederlands worden ook GOMB en GIMB (Gewestelijke Investeringsmaatschappij voor Brussel) al eens door elkaar gehaspeld. De ideale gelegenheid voor een restyling diende zich aan toen het gewest zijn citymarketing-campagne lanceerde, die het in september 2012 aankondigde. Alle Brusselse openbare instellingen werden gevraagd hun logo af te stemmen op het nieuwe grafisch charter van het gewest voor een meer harmonieuze presentatie en om uitdrukking te geven aan hun partnerschapsrelatie met het gewest. De GOMB greep deze kans om zich een volledig nieuwe grafische identiteit aan te meten.

 

Een nieuwe naam: citydev.brussels

De nieuwe naam is geïnspireerd op de hoofdrol die de instelling sinds haar oprichting in 1974 speelt in de ontwikkeling (dev komt van het Engelse development) van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest: als ‘city developer’ bevorderde ze in het begin enkel de vestiging van bedrijven, nadien ging ze ook woonprojecten bouwen zodat middeninkomens een eigen woning konden verwerven. In de toekomst zal ze zich ook specialiseren in de ontwikkeling van gemengde projecten (woningen, bedrijfsruimten, voorzieningen en openbare ruimte) om de leefkwaliteit in Brussel te verhogen

“Het was van groot belang dat wij aansloten bij de wil van het gewest om de identiteit van de overheidsinstrumenten ten dienste van het regeringsbeleid en hun partnerschapsrelatie met het gewest te versterken”, aldus de nieuwe administrateur-generaal Benjamin Cadranel.

 

Céline Frémault, Brussels minister van Economie en Tewerkstelling, is erg opgetogen: “Deze naamsverandering getuigt van de nieuwe wind die door de gewestelijke vastgoedactor waait. citydev.brussels sluit binnenkort haar beheersovereenkomst. Met de middelen die daarin worden voorzien, kan de instelling meewerken aan de grote ambities van het gewest, zowel wat levenskwaliteit als wat economische ontwikkeling betreft.”

“Meer nog dan louter woningen bouwen moet de GOMB echte stadsvernieuwingsprojecten ontwikkelen in de vorm van duurzame wijken, zoals de Tivoliwijk in Laken. Dergelijke projecten omvatten voorzieningen, openbare ruimten en middelgrote woningen, maar ook sociale woningen. Kortom, een mix van functies. De idee achter « citydev.brussels » geeft die evolutie van de corebusiness van de instelling goed weer”, zo meldt ons Evelyne Huytebroeck, Brussels minister van Leefmilieu, Energie en Stadsvernieuwing.

 

Votre commentaire

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s