WELKE AANPAK VOOR ONZE BRUSSELSE PARKEN IN DE 21ste EEUW ?

Els Ampe Profielfoto

Brussels parlementslid Els Ampe

Vlaams parlementslid Khadija Zamouri en brussels parlementslid Els Ampe hebben woensdag in Brussel Deze Week gepleit voor een nieuwe aanpak van de brusselse parken voor onze 21ste eeuw.

Ze stellen vast dat de bevolking van Brussel enorm zal groeien in de 40 komende jaren. De brusselaars zullen dus nood hebben aan groen, aan parken waarin ze iets kunnen beleven: iets drinken, aan sport doen, babbelen.

 

Ze vinden onze brusselse parken een beetje belabberd. Vandaar hun idee om concepten uit de Verenigde Staten naar ons te brengen. Met twee sleutelwoorden: burgerinitiatieven en ondernemerschap.

Khadija Zamouri

Khadija Zamouri

The High Line in New-York is een project van revitalisatie van een oude spoorweg op initiatief van twee burgers. En de financiering van het project gebeurde gedeeltelijk door de gemeente en gedeeltelijk door fondsen die werden geronseld door een privé-bedrijf met enkele ondernemers. Concessie van bars of brasseries, sponsoring en het verhuur van het park kunnen bijdragen tot de nodige inkomens.Daar moeten we naartoe gaan in het brussels gewest. Het is momenteel onbegrijpelijk dat weinig brusselse parken uitgerust zijn met sportfaciliteiten of een restaurant.

Te weinig faciliteiten in de brusselse parken ?

Te weinig faciliteiten in de brusselse parken ?

Een goede idee dus van onze twee vlaamse liberale  dames !

Miguel D. DESNERCK

Votre commentaire

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s