Inhuldiging « Val des fleurs » in Sint-Agathe-Berchem #brussel #sociaal

SINT-AGATHA-BERCHEM

valdesfleurs

Op 23 oktober 2015, twee jaar na de start van de werken, zal het nieuwe woon- en zorgcentrum ‘Bloemendal’ worden ingehuldigd door Jean-François Culot, Voorzitter van het OCMW en Joël Riguelle, Burgemeester, in aanwezigheid van Céline Fremault en Pascal Smet, Ministers van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De nieuwe ultramoderne infrastructuur maakt het mogelijk de capaciteit uit te breiden van 105 naar 120 bedden.

De bewoner staat centraal. De 120 woonruimtes zijn verdeeld over drie afdelingen (verdiepingen): afdeling 1 bestemd voor personen met fysieke problemen, afdeling 2 bestemd voor valide personen en afdeling 3 voor gedesoriënteerde personen. Alle afdelingen bestaan uit twee leefgroepen van elk ± 20 personen.

Deze nieuwe ruimtelijke indeling stelt ons in staat de bewoners bijzondere aandacht en aangepaste zorgen te geven, en een warme familiale begeleiding op maat te bieden. De bewoner moet zich helemaal kunnen thuis voelen!

Maaltijden in een gezellige sfeer. In Bloemendal staat de kwaliteit van de maaltijden voorop: het keukenteam, onder leiding van de diëtiste, stelt gezonde, evenwichtige en gevarieerde menu’s samen, en bevordert het gebruik van duurzame en seizoensgebonden producten. Om een huiselijke sfeer te creëren, komen de bewoners samen in de leefruimte waar de maaltijden in buffetvorm aan tafel worden opgediend.

Inrichting. De nieuwe residentie biedt – per verdieping – 38 of 41 verblijven, een centrale leefruimte, een restaurant, twee zithoeken, vier rustpunten, twee badkamers met hoog-laag bad en plafondlift, en twee terrassen.

De kamers bestaan uit een leef- en slaapruimte, en een badkamer met een eigen toilet, lavabo en douche. De verschuifbare wand tussen beide ruimtes zorgt voor de nodige privacy.

Op de benedenverdieping kunnen de bewoners genieten van een cafetaria, een tuin en van het restaurant Mimosa waar zij samen met hun familie of vrienden een middagmaal kunnen nuttigen. Het restaurant is eveneens toegankelijk voor alle Berchemnaren 60-plus.

Financiering. De realisatie van het project vertegenwoordigt een investering van 14 miljoen euro, waarvan ± 50% werd bijgedragen door de Regering van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Opendeurdag. Bloemendal, gelegen de Selliers de Moranvillelaan 124 in Sint-Agatha-Berchem, zal op zaterdag 24 oktober 2015 om 13.30 uur zijn deuren openen voor het grote publiek. Tijdens de opendeurdag kunnen de bezoekers aan rondleidingen en feestelijke activiteiten deelnemen: thé dansant, demonstraties van salondans, sketches, livemuziek, kinderanimatie en tentoonstelling ‘Er was eens Sint-Agatha-Berchem’.

Publicités

Répondre

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google

Vous commentez à l'aide de votre compte Google. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s