Aan de oude Sint-Niklaaskerk in Neder-Over-Heembeek. #brussel #erfgoed

Sint-Niklaaskerk

NEDER-OVER-HEEMBEEK (BRUSSEL)

In deze oude kerk, die werd ontwijd en al 75 jaar wordt gebruikt voor culturele evenementen, wordt de laatste hand gelegd aan de restauratiewerken van haar gevels en daken en van haar binneninrichting. Zo zal het publiek opnieuw gebruik kunnen maken van dit beschermd gebouw dat in ere wordt hersteld met eerbied voor zijn authenticiteit en met de nodige aandacht voor veiligheid en een beter comfort.

De Sint-Niklaaskerk werd in 1939 ontwijd. In 1940 werd ze krachtens een koninklijk besluit beschermd als historisch monument. Tot in het begin van de jaren 2000 werd het gebouw gebruikt door een vzw die tentoonstellingen organiseert.

In 2012 werd beslist om de kerk volledig te restaureren, meer bepaald omdat er stedenbouwkundige inbreuken werden vastgesteld. Het ging om een grootschalige operatie die drie jaar duurde: buitenwerken (werken aan dak, gebinte en gevels) en binnenwerken. Schepen van erfgoed en stedebouw Geoffroy Coomans is tevreden van de restauratie.

Votre commentaire

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s