Onze uitgever spreekt U toe ! Spontane aktie bij MIVB, duizenden slachtoffers gegijzeld #mivb #stib #brussel

Miguel-Damien DESNERCK, uitgever brussels-star.com..

Miguel-Damien DESNERCK, uitgever brussels-star.com..

Eerste en vooral wil onze krant het incident van donderdagnamiddag sterk veroordelen. Een buschauffeur van de  lijn 42 werd aangevallen en kreeg een werkonbekwaamheid van één week. De bestuurder van de Porsche Cayenne heeft hem zware slagen toegebracht. Een onaanvaardbare situatie. Een incident tussen weggebruikers dat gestraft moet worden.

We begrijpen dat dit een golf van emotie heeft teweeggebracht bij de mivb-chauffeurs in Haren. Maar was een spontane staking een juiste en evenredige antwoord ?

We zeggen NEE. Heden vrijdag zijn tienduizenden onschuldige mivb-reizigers het slachtoffer van het ondoordacht gedrag van één persoon: de bestuurder van de Porsche Cayenne. Hij moet aangepakt worden, niet de mivb-gebruikers die tevergeefs op hun bus lang hebben gewacht. Laten we opmerken dat sommige delen van onz regio enkel bereikbaar zijn via de bus (geen metro of tram). De mensen zitten dus daar vast

Het blijkt dat de vakbond CSC-ACV achter die actie staat. Eens te meer verwarren de  vakbonden een juiste aan pak van de effectieve auteurs van een mala fide actie tegen een chauffeur en mensen die er niets mee te maken hebben. Het gaat om een banalisatie van de staking die niemand ten goede komt !

 

MD DESNERCK

Votre commentaire

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s