Met #Australis naar het eind van de wereld. #patagonië #Argentina

patagonie

Van september tot april biedt de Chileense cruisemaatschappij Australis veeleisende avonturiers de mogelijkheid naar Patagonië en Vuurland te reizen. In deze laatste wildernis volgen de expeditieschepen ontdekkingsreiziger Magellaan naar het uiterste zuiden van het Amerikaanse continent. Alle dagelijkse excursies zijn inbegrepen in de prijs. Tijdens deze uitstappen per zodiac aan land ervaren de reizigers de ongerepte natuur aan den lijve. Geschoolde expeditieleiders bieden enthousiast tekst en uitleg bij de unieke fauna en flora aan de rand van de wereld.

 

Op reis naar de meest zuidelijke stad ter wereld.

De expeditieschepen Via Australis en Stella Australis varen twee maal per week van de Chileense havenstadPunta Arenas én twee maal per week van Ushuaïa in het uiterste zuiden van het Argentijnse deel van Tierra del Fuego (Vuurland).

De route voert door een labyrint van imposante fjorden, langs machtige gletsjers, eenzame eilanden en maagdelijke bossen. In het gezelschap van pinguïns, zeeleeuwen en aalscholvers vaart het schip door de “Glacier Alley” (de Avenue der Gletsjers) naar Kaap Hoorn, een mythische plek. De overweldigende stilte van Vuurland, het donderend gekraak van een afkalvende gletsjer of de toevallige ontmoeting met walvissen en dolfijnen bezorgen de reizigers onvergetelijke herinneringen.

 

Nieuwe uitdagende uitstappen

Passagiers van de Stella Australis kunnen bijkomende, fysiek meer inspannende excursies aan land boeken, zoals de nieuwe – langere – trekking naar de Ainsworth morene. Gedurende de twee uur durende wandeling volgen de deelnemers een uitdagend pad dwars door het gletsjerpuin. Op de steilste plekken bevestigen de gidsen touwen om de pittige klim te vergemakkelijken. Op het hoogste punt wacht een schitterend arendsperspectief op de baai en zijn gletsjers.

 

All inclusive programma en keuken aan boord

Beide expeditieschepen bieden comfortabele kajuiten, allemaal met kamerbreed raam en een privé badkamer. Het open bovendek is voor natuurliefhebbers de ideale plek om Patagonië te bewonderen. Met een capaciteit van maximaal 200 personen kan je aan boord steevast ergens een rustige plek vinden, in de bibliotheek of achter panoramisch glas. Ook op de brug ben je (uitgezonderd tijdens manoeuvres!) welkom. Culinair mag de reiziger rekenen op een uitstekende regionale en internationale keuken met uitgelezen wijnen. Het all inclusive expeditiepakket van Australis is ook geknipt voor incentives op maat of zelfs voor zakenreizen.

 

Informatie : www.australis.com

Votre commentaire

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s