Industrie Hotelière trekt met vernieuwd ibis-hotel in Waver naar Wallonië #hotel #brabantwallon #wavre

WAVRE

IbisWavre

 

Industrie Hotelière trekt met vernieuwd ibis-hotel in Waver naar Wallonië

* Industrie Hotelière verkoopt voor het eerst
Waalse ibis-hotelkamers onder franchise in Wallonië

* ibis Waver wordt het allereerste ibis-hotel van België
dat gerenoveerd en ingericht is volgens de nieuwe standaard

* Investeerders kunnen profiteren van de drukke E411,
de industrieterreinen in de buurt en attracties als Walibi

De West-Vlaamse projectontwikkelaar Industrie Hotelière trekt voor het eerst in zijn geschiedenis naar de Waalse markt met een ibis-hotel uit Wallonië. Het bedrijf verkoopt de kamers van het ibis langs de E411 in Waver. Na de interieurrenovatie wordt dat het eerste ibis-hotel van België dat volledig ingericht is volgens de nieuwe standaard van Accor. Industrie Hotelière, dat een franchiseovereenkomst heeft met Accor, verkoopt hotelkamers als beleggingsproduct.

In Vlaanderen is het concept al langer bekend”, zegt projectmanager Maxim Van Hauwaert van Industrie Hotelière. “Beleggers kiezen steeds meer voor vastgoed omdat spaarboekjes nauwelijks renderen en ze de aandelenmarkt te volatiel vinden. Hotelkamers bieden de unieke combinatie van de zekerheid van vastgoed en zorgeloosheid. Wij willen onze klanten iets tastbaars aanbieden.”

Industrie Hotelière verkoopt onder meer aan de Belgische kust de kamers van het ibis Styles-hotel in Zeebrugge. Beleggers kopen een kamer en laten die professioneel uitbaten. Het concept is vergelijkbaar met investeren in klassieke appartementen, al blijven de klassieke vastgoedzorgen achterwege en kan je, tenzij je betaalt, je hotelkamer nooit zelf betrekken. Investeerders genieten naast het huurrendement van de opbrengsten van het volledige hotel, dus ook die van het restaurant, de bar, de parkings en de seminarieruimtes.

Enorm potentieel
“Sinds kort merken we dat ook in Wallonië de vraag naar toeristisch vastgoed als beleggingsproduct stijgt”, vervolgt Van Hauwaert. “Op die trend willen we inspelen. Dat ibis Waver in Wallonië ligt, vergroot de aantrekkingskracht en herkenbaarheid. Mensen zien wat ze in handen krijgen. Om de markt te veroveren, hebben we extra Franstalige adviseurs in dienst genomen. Momenteel zijn we nog op zoek naar twee extra krachten.”

Voor het eerst plant Industrie Hotelière ook gerichte advertenties op de Waalse markt. “We brengen onder meer publiciteit in kwaliteitskranten als onder andere La Libre Belgique en L’Echo, die ook publireportages hebben gebracht”, zegt Van Hauwaert. “In Vlaanderen heeft het concept al ruime media-aandacht gekregen en de bedoeling is om het product nu ook in Wallonië populairder te maken.”

Momenteel wordt druk gewerkt aan de voorbereiding van de renovatiewerkzaamheden van het interieur. Die starten in het najaar. Ibis Waver wordt het allereerste ibis-hotel van België dat aan de nieuwste standaarden van Accor voldoet. Die kenmerken zich door veel oog voor trendy design en een warm kleurgebruik.

We geloven rotsvast in het nieuwe concept”, besluit Van Hauwaert. “In Waver, en bij uitbreiding de rest van Waals-Brabant, zien we heel veel potentieel. Er zijn heel veel grote bedrijven gevestigd en de Waalse hotelmarkt blijft groeien. Het ibis ligt bovendien langs een drukke verbindingsweg met vlakbij de industrieterreinen van Louvain-la-Neuve en Waver. Ten slotte zijn er ook Walibi, Aqualibi en het Aventure Parc. Onze nieuwe Waalse klanten kunnen van dat alles profiteren.”

Over Industrie Hotelière
Industrie Hotelière bestaat sinds 1968 en is een geïntegreerde toeristische groep met hotels en vakantiedomeinen aan de Belgische kust, Limburg en de Noord-Franse Opaalkust. Zijn doel? Klanten kwalitatief vakantie- en beleggingsgeluk garanderen.
www.industriehoteliere.com

Votre commentaire

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s