Dag van Europa: Didier Reynders en Alexander De Croo richten zich tot de jongeren #europa #didier #reynders #

Flag of European Union

Zaterdag 9 mei is de Dag van Europa. Voor deze gelegenheid hebben Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders en Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo beslist om zich rechtstreeks tot de jongeren te richten over dat meer dan ooit actuele thema. Aangezien 2015 ook het Europees Jaar voor Ontwikkeling is, zal dit thema ook worden behandeld.

Didier Reynders zal bijgevolg op 7 mei om 15u10 de leerlingen van het laatste jaar van het “Institut Communal Marius Renard” te Anderlecht  Hij zal de nadruk leggen op de geschiedenis van de Europese Unie en de betekenis hiervan voor ons allen in het heden en in de toekomst.

De scholen werden gekozen uit alle onderwijsnetten, in samenwerking met de provinciale afdelingen van het netwerk Europe Direct, op zo’n manier dat elke provincie, elke gemeenschap en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest aan de beurt komen.

de croo

De scholen werden gekozen uit alle onderwijsnetten, in samenwerking met de provinciale afdelingen van het netwerk Europe Direct, op zo’n manier dat elke provincie, elke gemeenschap en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest aan de beurt komen.

  • GO ! Meertalig Atheneum Woluwe in 1150 Sint-Pieters-Woluwe, 8 mei van 13u30 tot 15u10
  • Instituut Sancta-Maria à 3200 Aarschot (8 mai de 8h30 à 10h10, verbiej@sanctamaria-aarschot.be)
  • Institut Provincial d’Enseignement Secondaire (IPES Wavre) à 1300 Wavre (8 mai de 8h30 à 10h10, direction@ipeswavre.be)
  • Institut Provincial des Arts et Métiers de Nivelles (IPAM Nivelles) à 1400 Nivelles (7 mai de 9h10 à 10h50, meys.fernand@gmail.com)
  • ASO ZAVO, Campus Groenstraat, à 1930 Zaventem (7 mai de 9h30 à 11h10, peerc@zavo.be

Shervin Labani

Votre commentaire

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s