Industrie Hotelière opent vernieuwd ibis-hotel in Waver #waver #brabantwallon #hotel

WAVER

wavre

* Langs de E411 in Waver opent Industrie Hotelière  in het voorjaar van 2016 een volledig vernieuwd ibis-hotel

* ibis Waver wordt het allereerste ibis-hotel van België dat gerenoveerd en ingericht is volgens de nieuwe standaard

* Particuliere beleggers kunnen mee investeren in het project en dankzij de ontwikkeling van de regio genieten van toprendementen

De West-Vlaamse projectontwikkelaar Industrie Hotelière opent in de lente van volgend jaar een volledig vernieuwd ibis-hotel langs de drukke E411 in Waver, Waals-Brabant. In het najaar gaat het huidige ibis dicht zodat de renovatie- en inrichtingswerkzaamheden kunnen aanvangen. Ibis Waver wordt het allereerste ibis-hotel van België dat aan de nieuwste standaarden van Accor voldoet.

Met meer dan 3.600 hotels en 460.000 kamers op vijf continenten is Accor de grootste hotelketen van Europa”, zegt projectontwikkelaar Pieter Depoortere van Industrie Hotelière. “Het merk ibis staat voor gastvrije en gezinsvriendelijke voordeelhotels die uniek en stijlvol zijn ingericht. De nieuwe standaard kenmerkt zich door veel oog voor trendy design en een warm kleurgebruik.”

Industrie Hotelière heeft met ibis-Accor een franchiseovereenkomst voor de uitbating van het hotel. De locatie is niet toevallig gekozen. “We zien heel veel potentieel in Waver en bij uitbreiding de rest van Waals-Brabant”, legt Depoortere uit. “Het aantal toeristen en zakenreizigers in Brussel bereikt stilaan zijn plafond. Tal van expats en bezoekers kiezen dan ook voor Waver, en daar spelen wij op in.”

Ibis Waver ligt op tien minuten rijden van de hoofdstad, maar er is meer. Met zijn uitstekende ligging langs de drukke verbindingsweg E411 mikt het hotel ook op zakenreizigers op doortocht naar de industrieterreinen van Louvain-la-Neuve en Waver. “Veel gasten zijn er op zoek naar een kwalitatief hotel om de nacht door te brengen”, zegt Depoortere.

Cijfers bewijzen
Particuliere beleggers kunnen in ibis Waver een hotelkamer kopen en die door ibis professioneel laten uitbaten. Industrie Hotelière verwacht uitstekende rendementen. “Een stabiel en goed draaiend hotel focust op meerdere doelgroepen”, vervolgt Depoortere. “Op weekdagen krijgen we vooral zakenmensen over de vloer, in het weekend toeristen en gezinnen met kinderen.”

Die komen naar Waver om onder meer het historische centrum en Walibi en Aqualibi te bezoeken, twee van de populairste pretparken van België. “Beide liggen op drie minuten rijden van het hotel en lokken jaarlijks meer dan 300.000 bezoekers”, zegt Depoortere. “Een andere publiekstrekker is het Aventure Parc, dat vorig jaar afklokte op 46.000 bezoekers. Bedrijven kiezen het hotel ook voor meetings, recepties en seminaries.”

Ook uit cijfers van het Observatoire du Tourisme Wallon blijkt dat Waals-Brabant toeristisch en economisch hoge toppen scheert. Zo is 44 procent van de reizigers uit het buitenland afkomstig, wat vooral te verklaren is door het groot aantal zakenlui. De bezettingsgraad van de verblijfsaccommodatie steeg in de zomer van vorig jaar met liefst 22 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2013.

De toeristische attracties in Wallonië zagen hun aantal bezoekers in het pas voorbije winterseizoen stijgen met 48 procent ten opzichte van de kerstvakantie in 2013-2014”, besluit Depoortere. “Bovendien merken we dat de Waalse hotelmarkt blijft groeien. Dat alles maakt dat we rotsvast geloven in de locatie en het nieuwe concept.”

www.industriehoteliere.com

Votre commentaire

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s