Met de fiets naar Nepal ? Het kan !

Nepal2

Op  16 december ll. kwam Jelle Veyt, vertrokken op 13 juli in Dendermonde, aan in Kathmandu. Na 5 maanden en 13.000 km fietsen zit zijn tocht ten voordele van Shangrila Home, een vzw die zich inzet voor straatkinderen in Nepal, erop. Hij fietste ondermeer door Rusland, Kazachstan en China. Zijn doel? Tonen dat waar een wil is, een weg is.

Dertienduizend kilometer fietsen om op je werk toe te komen…dat deed hij dag na dag en na 158 dagen is hij net op tijd op zijn werk. Hij zal er als kinesist aan de slag gaan om de kinesitherapie aldaar uit de kinderschoentjes te helpen groeien. Daarom probeert hij een Belgische organisatie die daar hulp biedt aan straatkinderen te helpen. Als voormalig kraker en fietsreiziger weet hij hoe het voelt op straat te leven.

Onderweg realiseert hij een andere droom: op de top van Europa staan. Als verwoed klimmer beklom hij in Juni de Mont Blanc. Omdat hij er toch in de buurt was – een kleine omweg van 800 kilometer – beklom hij na 3700 kilometer de échte top van Europa (5642 meter): de Mount Elbrus – beide toppen. Benieuwd of hij de komende maanden de verleiding van de Mount Everest kan weerstaan wanneer hij in Kathmandu rondfietst met die berg op de achtergrond.

Wenst u meer informatie over deze tocht? U vindt verhalen, foto’s, video’s, persartikelen en zoveel meer op jelleveyt.be en op Facebook: Cycling2Himalaya

Votre commentaire

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s