Brandstichting synagoge Anderlecht: Didier Reynders reageert

Didier Reynders veroordeelt de brandstichting in de synagoge in Anderlecht

Reynders

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders veroordeelt de brandstichting van gisterenochtend in de synagoge in Anderlecht. « Het gerechtelijk onderzoek moet de daders identificeren en de motieven voor de brandstichting vaststellen. Hoe dan ook, België tolereert geen antisemitisme in zijn midden. De Belgische overheid zal samen met het maatschappelijk middenveld de oorzaken en de uitingen van antisemitisme bestrijden. Jammer genoeg moet men erkennen dat antisemitisme vandaag een realiteit is en leeft.

In zijn buitenlands beleid wil België de strijd tegen het antisemitisme blijven voeren. Dit zowel binnen de Alliantie voor de Herinnering van de Holocaust, maar ook in verschillende internationale organisaties en door bilaterale diplomatieke betrekkingen.

Antisemitisme is net als andere vormen van racisme en haat een grote uitdaging voor onze samenleving. België en de internationale gemeenschap kunnen niet aanvaarden dat een cultuur zich ontwikkelt waar getolereerd wordt dat mensen een risico lopen op misdaden voor wie ze zijn en waarin ze geloven. » denkt onze minister van Buitenlandse Zaken.

Votre commentaire

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google

Vous commentez à l’aide de votre compte Google. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s