Geslaagde zomer voor het brusselse toerisme

Dit jaar ging de hotelbezetting in stijgende lijn in juli en augustus, met gemiddeld 6 procentpunten meer dan afgelopen jaar (73% in vergelijking met een bezetting van 67% in 2013).  

 grand place

“Onze promotieacties om Brussel als zomerbestemming op de kaart te plaatsen, hebben daadwerkelijk hun vruchten afgeworpen en daar zijn we trots op. De toeristen zijn steeds talrijker aanwezig, vooral in het weekend. En dit ondanks ons Belgische weer … We hebben trouwens tevens vastgesteld dat de website visitbrussels.be vaker wordt bezocht (meer dan 17% extra bezoekers ten opzichte van 2013)”, aldus Patrick Bontinck, CEO van visit.brussels.

Rodolphe Van Weyenbergh, secretaris-generaal van de Brussels Hotels Association (BHA) zei: “Het was een geslaagde zomer voor de hotelhouders, wat de aantrekkingskracht van Brussel als vrijetijdsbestemming benadrukt. Het loont de moeite om verder te gaan op deze ingeslagen weg. Ondanks de stijgende bezoekersgraad mogen we echter de uitdaging van de winstgevendheid van de sector niet uit het oog verliezen. De situatie is zorgelijker dan ooit vanwege de lage winstmarge per kamer.”

Het hoogtepunt van het seizoen was het weekend van het Bloementapijt (16/08) met een gemiddelde bezoekersgraad van 95%. Het weekend van 21 juli en dat daarna hebben, dankzij het festival Tomorrowland, ook een heel mooi resultaat opgeleverd met elk een bezoekersgraad van meer dan 90%.

 

 www.visitbrussels.be

Votre commentaire

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s