Corsica, niet alleen boven maar ook onder water ‘L’Ile de Beauté’

SNCM

Verrassende duikbestemming Corsica

poissons papillon

Duikliefhebbers reizen niet zelden naar verre exotische bestemmingen en daar hangt natuurlijk een stevig prijskaartje aan vast. Ook in Europa zijn er aardige duikspots maar die zijn lang niet allemaal bekend. Corsica is er daar een van.  Je reist er echter makkelijker en voordeliger naartoe, al dan niet met eigen wagen op de ferry en met je eigen vertrouwde duikmateriaal.

Gebundelde informatie voor duikers op Corsica vind je makkelijk op www.visit-corsica.com/en/Sports-Leisure/Sea-and-Beaches/Diving. De meeste duikcentra hebben een gunstige ligging, zoals INCANTU in de Golf van Galéria, niet ver van de ferryhaven Calvi waar onder andere ferrymaatschappij SNCM aanmeert. Het duikcentrum ligt aan de westkust van Corsica nabij het natuurreservaat Scandola. Het is een buitengewone duikspot, een van de grootste van Frankrijk, super goed uitgerust met zeven boten en een enthousiast team van duikmonitoren met grote ervaring (www.incantu.com).

Een ander favoriet duikcentrum is Callanque Stella du Mare. Het maakt deel uit van een driesterren hotelcomplex in de Golf van Ajaccio waar je wederom een ferryhaven vindt en SNCM aanmeert. Er zijn excursiemogelijkheden naar de onderwaterwereld rond de Iles Sanguinaires (www.plongee-en-corse.fr). In het duikcentrum Costa Verde Loisirs kun je naast duiken ook genieten van strandgenoegens, fietstochten, tochtjes met een huurboot en er zijn ook duikdopen. Het is dus een duiklocatie voor de ganse familie (www.costa-verde-loisirs.fr). Terra Plongée is een duikcentrum met een all-in formule, een verblijf ‘tout compris’ in een aardig tweesterren hotel. De duiksite Campomoro is een van de meest indrukwekkende van Corsica. Terra Plongée ligt in het zuiden van Corsica, een half uurtje verwijderd van de SNCM ferry haven Propriano. (www.terra-plongee.com).

Nu met korting de oversteek naar Corsica maken

Een handige reispartner om naar Corsica te reizen is ferrymaatschappij SNCM. Vanuit de Zuid-Franse havens Marseille, Nice en Toulon bedient SNCM verschillende havens op Corsica en de ferry is uiteraard super handig om in de wagen al je eigen vertrouwde duikmateriaal mee te nemen. Komt daarbij dat je op vertoon van je SNCM-reisbiljet kunt genieten van een stevige korting in diverse duikcentra, waaronder in die van INCANTU.

Momenteel loopt er ook een Prima Corsa kortingsactie voor reizen tot 7 september 2014, waarbij er op ruim 155 overtochten kortingen worden gegeven van 10 tot 50 % op het basis tarief (auto/motor en hut)! Voor reizigers met een eigen caravan of motorhome gelden ook kortingen tot -50% bij vertrek vanuit Toulon of Nice. Voor meer info ga je naar je reisagent of SNCM.

Over SNCM

De Société Nationale Maritime Corse Méditerranée, kortweg SNCM, is een Franse ferrymaatschappij, in 2005 geprivatiseerd, die opereert op 22 routes in de Middellandse Zee. Van het Franse vasteland, de havens Nice, Toulon en Marseille, vaart SNCM richting Corsica, Sardinië (Porto Torres), Algerije (Algiers, Oran, Skikda, Bejaia), Tunesië (Tunis). SNCM is de aangewezen partner voor reizen naar Corsica, richting Ile Rousse, Calvi, Bastia, Ajaccio, Propriano en Porto Vecchio. De maatschappij opereert met negen schepen, cruiseferries, zoals de Danielle Casanova en Jean Nicoli, en traditionele carferries. Daarnaast is SNCM ook nog een ferry broker wat zoveel betekent dat zij ook overtochten boeken van andere ferrymaatschappijen, zoals La Meridionale, Viking Line, Brittanny Ferries, DFDS Seaways, Condor Ferries, Tunisia Ferries, GNV Maroc en Algérie Ferries.

Email: resa.benelux@sncm.fr

Website: www.sncm.be

Votre commentaire

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s