Een passagiersterminal voor de haven van Brussel.

haven

De toekomstige passagiersterminal komt te Neder-over-Heembeek op de linkeroever van de voorhaven, ter hoogte van de Meudon paviljoenen. De terminal bestaat uit een ponton van 240 meter lang, de aanleg van wegenis, de renovatie van de paviljoenen en de inrichting van een parkeerplaats.
De beslissing om een passagiersterminal te bouwen werd door de Haven van Brussel genomen om tegemoet te komen aan het feit dat meer en meer cruiseboten Brussel kiezen voor een tussenstop. Deze vraag wordt geïllustreerd door de spectaculaire toename van passagiers die Brussel bezoeken in het kader van een cruisevaart: van 1.200 mensen in 2006 naar 10.000 in 2010.
De terminal zou tegen het jaar 2015 operationeel moeten zijn en Brussel zodoende een passagiersterminal schenken die aansluit bij de vraag van de cruiseoperatoren, wat een mooie toeristische meerwaarde voor Brussel meebrengt.

Votre commentaire

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s