FIETSVAKANTIE OP CORSICA: EEN RONDJE MET DE FIETS

SNCM

 

Een reis met de fiets op Corsica is adembenemend. Het is de beste manier om de allermooiste hoekjes van l’Ile de Beauté te ontdekken. Zo’n fietsreis is nu ook makkelijk te realiseren: vanuit Zuid-Frankrijk met ferrymaatschappij SNCM en logeren in de fietsvriendelijke hotels van BEST WESTERN die verspreid gelegen zijn over het eiland.

 

SNCMEr zijn fietsliefhebbers die in tientallen landen hebben gefietst maar de mooiste herinneringen bewaren aan een fietsreis op Corsica. Dat komt omdat het eiland als ‘Frankrijk in het klein’ is. Op korte afstand, dus ook op fietsafstand, ontdek je verschillende, spectaculaire landschappen die mekaar in snel tempo opvolgen. Je kunt fietsen van de ene mooie stad naar de andere en onderweg genieten van piepkleine dorpjes. Die onvoorstelbare pracht maakt van Corsica een fietsbestemming voor elk type fietsreiziger: de recreatieve fietser die het rustig aan wil doen, fietsend langs de kust, en de sportieve fietser die een uitdaging niet vreest, een tocht door het bergachtige binnenland.

 

SNCM en BEST WESTERN zijn partners die serieus te overwegen zijn om zo’n fietsreis te doen slagen. Met ferrymaatschappij SNCM reis je met wagen + fiets(en) vanuit de Zuid-Franse havens Marseille, Toulon en Nice richting Corsica. Er zijn tal van aankomstmogelijkheden omdat SNCM meerdere havens op Corsica bedient: Ajaccio, Calvi, Propriano, Ile Rousse, Bastia, Porto Vecchio. Vanuit de aankomstplaatsen kun je een reisroute plannen waarbij de hotels van de Best Western groep als etappeplaatsen fungeren. Op die manier geniet je van een fietsvriendelijk logement waar fietsers à la carte worden bediend met om te beginnen een zeer stevig ontbijt maar ook met een veilige fietsstalling, reparatiemateriaal, fietskaarten, fietsadvies waardoor je het prachtige eiland langs de mooiste trajecten ontdekt. Fietsvriendelijke hotels van Best Western vind je Ajaccio, Bastia, Calvi, Ile Rousse en Porto Vecchio.

 

De hotels van Best Western op Corsica, voor fietsende genieters, kun je nu ook boeken via SNCM, de specialist voor reizen naar L’Ile de Beauté.

 

Over SNCM

De Société Nationale Maritime Corse Méditerranée, kortweg SNCM, is een Franse ferrymaatschappij, in 2005 geprivatiseerd, die opereert op 22 routes in de Middellandse Zee. Van het Franse vasteland, de havens Nice, Toulon en Marseille, vaart SNCM richting Corsica, Sardinië (Porto Torres), Algerije (Algiers, Oran, Skikda, Bejaia), Tunesië (Tunis). SNCM is de aangewezen partner voor reizen naar Corsica, richting Ile Rousse, Calvi, Bastia, Ajaccio, Propriano en Porto Vecchio. De maatschappij opereert met negen schepen, cruiseferries, zoals de Danielle Casanova en Jean Nicoli, en traditionele carferries. Daarnaast is SNCM ook nog een ferry broker wat zoveel betekent dat zij ook overtochten boeken van andere ferrymaatschappijen, zoals La Meridionale, Viking Line, Brittanny Ferries, DFDS Seaways, Condor Ferries, Tunisia Ferries, GNV Maroc en Algérie Ferries.

Répondre

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google

Vous commentez à l'aide de votre compte Google. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s