IMMOBILIENPROJECT DEWEZ INGEHULDIGD IN JETTE

JETTE

 

Vandaag is het project Dewez ingehuldigd in aanwezigheid van Evelyne Huytebroeck, Brussels minister van Leefmilieu, Energie en Stadsvernieuwing, Hervé Doyen, volksvertegenwoordiger-burgemeester van Jette, en alle projectactoren, waaronder Citydev.

Het nieuwe complex Dewez van 4.500 m² is opgetrokken op de plaats waar vroeger de fabrieksgebouwen van Pfizer stonden. De site is ideaal gelegen tussen de Wemmelse Steenweg en de Léon Theodorstraat in Jette. Ze ligt niet alleen op wandelafstand van het gemeentehuis en het Spiegelplein, maar is ook uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer (verschillende bus- en tramlijnen -13, 14, 15, 19- en het station van Jette).

Volgens al wie bij het project betrokken was, was de herbestemming van deze site van groot belang voor de gemeente. Na het vertrek van het farmaceutische bedrijf Pfizer in 2002 bleef de site jarenlang ongebruikt.

Het oude industriegebouw stond middenin een zone met vier andere blokken die eigendom waren van de naburige promotor Goodwood. Die blokken zijn intussen omgevormd tot woningen en kantoren.

Het vijfde blok biedt nu dus plaats aan een nieuw wooncomplex. Een zeer geslaagde renovatie van de voormalige industriesite. 

Of, zoals Denis Grimberghs, voorzitter van citydev.brussels, benadrukt: “De toekomst van deze wijk doordacht uitstippelen, was een must voor de Jettenaren”.

31 appartementen, een parking en een crèche. Het project Dewez telt 31 geconventioneerde appartementen (4 x 1 slaapkamer, 21 x 2 slaapkamers en 6 x 3 slaapkamers) en drie appartementen tegen vrije prijs op de hoogste verdieping. Er zijn ook 25 parkeerplaatsen (waarvan 22 tegen geconventioneerde prijs). Op het gelijkvloers is bovendien een crèche van om en bij de 430 m² voor de opvang van 36 kindjes.

Laag energieverbruik, een absolute prioriteit. Zoals in elk van haar projecten wilde citydev.brussels ook hier het energieverbruik in het gebouw zo laag mogelijk houden. De overheidsinstelling, die voor het project Dewez samenwerkte met promotor NACARAT–ALCOR, aannemer Louis de Waele en architectenbureaus Artepolis en Aldo Sanguinetti, is wederom in haar opzet geslaagd.

 

 

 

Votre commentaire

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google

Vous commentez à l’aide de votre compte Google. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s