START VAN EEN VIERDE FASE VAN OP INDUSTRIESITE VISHAY

Het project ‑ Residentie Atina gedoopt – bestaat uit 78 appartementen, gespreid over 6 verdiepingen.

ATINA - perspective co¦éte¦ü rue (visuel 1)

Het gebouw is opgevat als een “open L” langs enerzijds de Franz Guillaumelaan en anderzijds een nieuwe straat die toegang geeft tot een nieuwe wijk. Dankzij deze schikking hebben de appartementen ‑ allemaal van het doorlopende type ‑ een woonkamer op het zuiden/zuidwesten. Die woonkamer geeft uit op een eigen terras of balkon met uitzicht over de tuinen aan de binnenkant van het huizenblok. Residentie Atinabiedt keuze uit woonunits met uiteenlopende oppervlakte, van een studio tot een appartement met drie slaapkamers. Elke woonunit kan bogen op kwaliteitsvolle voorzieningen, met onder meer een uitgeruste keuken, een halfmassieve parketvloer, een individuele verwarmingsketel én een ventilatiesysteem met dubbele flux om de temperatuur individueel te kunnen regelen.

Op de gelijkvloerse verdieping van het gebouw wordt een oppervlakte van 535 m² voorbehouden voor collectieve voorzieningen. In de kelderverdieping is er parkeergelegenheid voor 82 wagens. Daar komt trouwens ook een fietsenstalling (78 plaatsen) met beveiligde toegang. De groendaken van het gebouw zijn uitgerust met een systeem om het regenwater op te vangen. Dat regenwater wordt gebruikt om de gemeenschappelijke delen schoon te maken. Het gebouw heeft een K-waarde van 35.

De gewogen gemiddelde prijs per m² (oppervlakte van de terrassen inbegrepen) van Residentie Atinabedraagt om en bij de 2.600 euro. Daarmee bevindt dit project zich rond het gemiddelde van de 19 gemeenten en is het, gelet op de ligging van het gebouw en de hoge afwerkingsgraad attractief.

Qua woningbouwontwikkeling is Evere een van de meest dynamische Brusselse gemeenten. De Visuel Interieur 1 (Evere) copienieuwe wijk Vishay biedt het voordeel dat ze vlak bij een grote verkeersader ligt, tegenover Sint-Lambrechts-Woluwe en heel dicht bij de NAVO en bij Zaventem. Hier zijn woonunits met zeer uiteenlopende oppervlakte beschikbaar, van een studio van 44 m² tot een drieslaapkamerappartement van 145 m². Tussen de gebouwen in komen een centraal plein, tal van groenvoorzieningen, een speelplein, een waterpartij en voetpaden”, aldus Laurent Malard, algemeen directeur van Bouygues Immobilier Belgium. De werkzaamheden aan Residentie Atina gaan in het vierde kwartaal van 2014 van start met een oplevering verwacht in het derde kwartaal van 2016.

 

Over de nieuwe wijk Vishay. Het project Vishay beslaat 29.650 m². Behalve woningen ‑ de hoofdbestemming ‑ komen er tevens handelszaken, een rusthuis en kantoorruimte (535 m² voor collectieve voorzieningen, 600 m² handelsruimte voor vrije beroepen, 3.500 m² kmo-ruimte). De nieuwe wijk bevindt zich in het zuiden van de gemeente Evere en wordt begrensd door de Cicerolaan, de Franz Guillaumelaan en de Tweehuizenstraat alsook door een bebouwde zone langs de Leuvensesteenweg. Deze nieuwe wijk, een initiatief van Bouygues Immobilier Belgium, werd ontwikkeld samen met CFE. Bouygues Immobilier Belgium verkoopt er vier residentiële gebouwen van verschillende omvang, die naast 34 tot 172 appartementen ook 500 m² handelsruimte bieden.

De architect van het project is het kantoor A2RC. Het bedrijf Ageci staat in voor de landscaping.

 

Votre commentaire

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google

Vous commentez à l’aide de votre compte Google. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s