ZESDE STAATSHERVORMING EFFECTIEF VAN START.

reformeetat

Gisteren had in Brussel de overhandiging plaats van de wetteksten van de zesde staatshervorming aan de vier Ministers-Presidenten, in aanwezigheid van de betrokken leden van de federale regering, partijvoorzitters van de institutionele meerderheid en de voorzitters van Kamer en Senaat.

Vervoort

Minister-President Vervoort

Deze nieuwe staatshervorming betekent een grote overheveling van nieuwe bevoegdheden naar het brussels gewest en de andere gewesten. Brussels Minister-President Rudy Vervoort kreeg dus ook de bundel wetteksten van de hand van staatssecretaris Melchior Wathelet.

Met deze parlementaire goedkeuring kunnen de gewesten en de gemeenschappen zich verder voorbereiden om zelf invulling te geven aan hun nieuwe bevoegdheden: kinderbijslag, bijstand aan personen, gezondheid, werk…

De uitvoering van de Zesde Staatshervorming betekent ook het voorbereiden van de praktische gevolgen op vlak van personeel, gebouwen, ICT, enz. Op voorstel van de Interfederale taskforce heeft de Ministerraad onlangs de modaliteiten goedgekeurd voor het sturen van een voorhoede van Federale ambtenaren. Vanaf begin 2014 zal deze voorbereiding intens voortgezet worden met de volledige medewerking van de betrokken Federale departementen.

 

bron en beelden : www.premier.be

Votre commentaire

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google

Vous commentez à l’aide de votre compte Google. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s