IS DE N-VA EEN EENMANSPARTIJ ?

 

Een opiniestuk van Pharilde Froment, uit Brussel.

De fragiele gezondheidstoestand van Dhr. Bart De Wever  is voor zijn partij voor meer dan een reden belangrijk. Het is duidelijk : zonder de strenge hand van de meester loopt alles uit de hand, de crisis in de Antwerpse gemeenteraad van vorige woensdag was dan ook meer dan een teken aan de wand.

 

Français : Bart De Wever, politicien flamand. ...

 

Binnen en buiten de partij steken individuele ambities onmiddellijk de kop op, de partij verliest haar koers en haar legitimiteit en zelfs een weekdagse vergadering loopt uit in een satire van de heroïsche Asterix gevechten tussen Ordralfabétix en Cetautomatix. Over de dubieuze rol van Falbala zullen we maar best zedig zwijgen.

Dewever delegeert niet genoeg? Aan wie zou hij delegeren? De ene is te extreem, de andere te onervaren of te saai en de meeste hebben een zo een zuur gezicht dat de meeste fidele partijaanhanger van schrik het stemhokje zou uithollen.

De druk op de burgemeester/partijleider/kandidaat eerste minister die hier zeer van bewust is, is dan ook meer dan onhoudbaar. Als daar nog familiale problemen bij komen is het zelfs voor een slanke superman onhoudbaar.

Ik wens Dhr. Dewever een spoedig en volkomen herstel toe. Een paar maanden rust lijkt me dan ook meer dan aangewezen.

 

Votre commentaire

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google

Vous commentez à l’aide de votre compte Google. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s