EEN WERELDPREMIERE IN GENT MET SERGIO HERMAN

Wereldpremière in Gent…dan wereldreis langs Dubai en New York

HermanS

chef Sergio Herman

Een keukenfornuis om vis op te bereiden in de vloeiende vorm van een vis. Compleet met open bek en elegante staart. De tijd dat een fornuis enkel functioneel moest dienen, ligt al lang achter ons. Design en beleving zijn de nieuwe toverwoorden. Herman Maes van Maes Inox, pionier onder de innoverende keukenontwerpers, stelt op de 25ste Horeca Expo in Gent zijn jongste creatie voor. Daarna vertrekt ‘De Vis’ voor een roadshow rond de wereld met tussenstops in Dubai en New York.

Zoals de bekendste automerken de vooraanstaande autosalons gebruiken om hun nieuwste topmodellen aan de wereld voor te stellen, zo krijgt ook de belangrijkste horecabeurs van ons land de première om het grensverleggend ontwerp van Maes Inox voor te stellen. Ondernemer Herman Maes geniet niet alleen in ons land bekendheid omwille van zijn visionaire aanpak en hightech keukens.  Ook topchefs zoals Sergio Herman (Oud Sluis, Pure C en The Jane)  en René Redzepi (Noma) doen steeds op hem beroep. Maes spreekt de taal van de topchefs. Hij kent hun gevoeligheden en noden als geen ander. Door jarenlange intense aanwezigheid op de keukenvloer denkt hij terreingericht voortdurend mee en vooruit om techniek, comfort en design te verbeteren.

Zijn jongste creatie, een inductiefornuis Ben Martin van eigen makelij in de vorm van een vis, beantwoordt aan de vraag om het werk van de keukenchef op te waarderen door de klant via de open keukenbeleving beter bij diens activiteiten te betrekken. “Een comfortabele en technisch perfect performante keuken die het oog van chef én klant streelt, draagt bij tot nog betere prestaties. Daarvoor zet ik met mijn team hoog in op innovatie en design,” aldus Herman Maes. Hij kwam op het idee om in één ruimte twee verschillende fornuizen te plaatsen met elk hun eigen finaliteit. Eén voor vleesbereidingen en één voor vis. En waarom die laatste dan ook niet in een herkenbare vis vorm gieten? Het naadloos model met doorlopend elegant, golvende omtrek is een sterk staaltje van ambachtelijk vakmanschap en staat in schril contrast met de strakke lijn die eigentijdse keukens kenmerkt. Het unieke fornuis omvat naast twee inductievuren ook teppanyaki en wok en zal na de beurs nog even in de showroom van Maes Inox in Harelbeke staan. Begin 2014 vertrekt ‘De Vis’ dan op wereldreis langs beurzen in Dubai en New York (Brooklyn). In The Big Apple zullen overigens begin april een aantal van ’s werelds beste keukenchefs op ‘De Vis’ het beste van zichzelf geven.  “Een koper zal moeten wachten tot ‘De Vis’ terug thuis is want dit is een uniek stuk dat we niet in serie zullen maken. Ik heb trouwens al nieuwe ideeën die ik vorm wil geven,” aldus Herman Maes.

In Gent zal tijdens de Horeca Expo niemand minder dan Albert Adrià (El Bulli en Tickets) als één van de eerste op ‘De Vis’ koken. Het Maes Inox visfornuis staat tijdens de Horeca Expo op Chefs’ Place, de ruimte waar topchefs  elkaar vinden rond de fijnste producten en innoverende kookdemonstraties geven voor een professioneel publiek. Andere recente Maes Inox creaties zoals de keuken van The Jane, het restaurant van Sergio Herman en Nick Bril, zijn te bekijken op de ruime Maes Inox stand 5211 in hal 5 van Horeca Expo  in Flanders Expo Gent (17 – 21 november 2013)

www.maesinox.be

Votre commentaire

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s