TAMAVA BVBA VESTIGT ZICH OP SITE BARA-DE LIJN

Begin 2014 betrekt het Brusselse bedrijf Tamawa, bekend om zijn uurwerken, accessoires, meubels en lampen, zijn nieuwe lokalen op de site Bara-De Lijn, op een boogscheut van het Zuidstation.

site Bara-DeLijn

site Bara-DeLijn

Tamawa, een Brusselse kmo pur sang. De bvba Tamawa, in 2008 door ontwerper Hubert Verstraeten en François Moret opgericht, is een op en top Brusselse kmo. Tamawa ontwerpt en vervaardigt uurwerken, accessoires, meubels en lampen. Het leidmotief in alle creaties is de bakelietbal, onder meer ook gebruikt bij biljart. De bedrijfsnaam komt uit het Japans: ‘tamawa’ betekent zoveel als ‘bal op de ring’.

Voor zijn creaties werkt het bedrijf nauw samen met ander jong ontwerptalent uit binnen- én buitenland. Het realiseert 60 % van zijn omzet in het buitenland en krijgt steun van Wallonie Bruxelles Design Mode en Start Invest (fonds van de Franse Gemeenschap voor creatieve ondernemingen).

Uitbreiden voor meer internationale uitstraling. Tamawa ontstond in Brussel, in het achterhuis van Verstraeten (voormalige ateliers van Wolfers). Omdat het bedrijf gestaag groeit en het onlangs een Japanse hoogtechnologische bewerkingsmachine met vijf assen kocht, ging Tamawa op zoek naar een groter en professioneler atelier. Het bedrijf wilde ook absoluut in onze hoofdstad blijven en liet zijn oog vallen op een huurmodule in gebouw B3 op de site Bara-De Lijn.

Het project Bara-De Lijn van citydev.brussels, een gemengd project met ambitie. Het enorme Bara-De Lijnproject is het resultaat van samenwerking tussen diverse openbare en privéactoren. Het project verenigt woongelegenheid en economische activiteiten en betekent een boost voor de wijkdynamiek in het Brussels Gewest. Voor de verwezenlijking van het project richtte citydev.brussels de gemengde vennootschap Cityline op, bouwheer van dit vastgoedproject. De voormalige stelplaats van vervoersmaatschappij De Lijn werd helemaal gerenoveerd. De site omvat nu 9.000 m² moduleerbare bedrijfsruimte en 16.000 m² woningen binnenin het huizenblok. Doorheen het hele project loopt een voetgangersweg. Een centraal pleintje vormt de verbinding tussen het woongedeelte en het economische deel. Het woongedeelte werd eind 2011 ingehuldigd en omvat 147 appartementen met 1 à 3 slaapkamers. Het deel voor bedrijven telt 4 gebouwen. Gebouw B1, eigendom van citydev.brussels, werd in 2009 ingehuldigd en is volzet. Gebouw B2, ontwikkeld door een privépartner, zit in de eindfase. Voor gebouwen B3 en B3´ loopt de commercialisering sinds kort. De helft van de ruimten ging al van de hand. Ze zijn eveneens eigendom van citydev.brussels (ex-GOMB).

 

Votre commentaire

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s