EEN IMMENS SUCCES VOOR DE BELGIAN BEER WEEKEND

Al jaren organiseren de belgische brouwers een animatieweekend in het historish centrum van Brussel. Telkens een enorm populair succes.

pic: belgische bierbrouwers

Naast een meer protocolaire plechtigheid voor de mensen in en rond de bierwereld in België op de vrijdag -met de ridderschap van de Roerstok- , zorgt jaarlijks de belgische federatie van bierbrouwers voor een weekend vol animaties en ontspanning.

Vrijdag werden 3 nieuwe ridders in de Ridderschap van de Roerstok ingehuldigd: Bernard Deryckere van de FEVIA, Jeroen Meus -een bekende chef uit Wilsele- en de getalenteerde sommelier Eric Boschman die zich ook bezighoudt met bierproeven en adviezen rond bieren.

De ridderschap van de Roerstok der Brouwers

De ridderschap van de Roerstok der Brouwers
pic: belgische bierbrouwers

De Ridderschap van de Roerstok ins de rechtstreekse afstammeling van de eeuwenoude brouwersgilden. Vandaag vertegenwoordigt zij de tradities en de waardigheid van het edele brouwersambacht, door de eeuwen heen. Ook belangrijke figuren van buiten de sector worden uitgenodigd om toe te treden tot het Ridderschap en aldus op te treden als ambassadeur voor de brouwerwereld.

Op de brussels grote markt, meer dan 30 brouwers verenigden zich om een immens degustatiegelegenheid voor te stellen voor de belgische berfanaten maar ook voor veel buitenlandse toeristen. De Grote Markt was gedurende drie dagen vol van bierdrinkers die zowel de traditionele bieren als nieuwigheden in vreugde en onder de zon konden ontdekken. Er waren musicale animaties, een stoet oude bierkarretjes met paarden en tal van andere kleine evenementen.

pic: palmbreweries

De vier brabantse trekpaarden van de stoeterij Palm en de bierkar maakten een enorme indrulkop de toeschouwers op zaterdag.
pic: palmbreweries

Alvast een aanrader voor volgend jaar !

www.belgianbeerparadise.be

MDD

Votre commentaire

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google

Vous commentez à l’aide de votre compte Google. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s